Nokia'dan yeni dokunmatik cep mi geliyor?

CHIP Online
10-12-2008, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia konuyla ilgili bir açıklama yapmadı ama basına sızan bu görüntüler çok şey anlatıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Noki ... i-geliyor_9953.html

Resimlerle: Nokia'nın cep telefonu test laboratuarı

Nokia’nın dokunmatik ekranlı yeni bir telefon geliştirdiği söylentileri ortalarda dolaşıyor olsa da bununla ilgili somut bir bilgi gelmiyordu. Fakat Nokia’dan sızan bir görüntü bu iddiaların gerçeklik payını bir anda artırdı.

Sizin de bu haberde görebildiğiniz resim, tamamen dokunmatik ekrana sahip bir Nokia telefona ait. Görüntüde telefonun farklı ara birimi üzerinde üç ayrı uygulama çalışıyor. Bunlardan biri iPhone benzeri bir SMS görüşmesi, diğeri ise bir hava durumu bilgi servisi.

İlginç olan ise bu yeni ara birimin Nokia’nın son dönem kullandığı hiçbir ara birime benzemiyor olması. Yeni telefon Nokia’nın son dönem en popüler telefonu olan N97’den bile farklı bir görüntüye sahip. Firma yetkilileri ise bunun yeni bir telefon olduğunu doğrulamazken, sadece işletim sistemi üzerinde hazırlanan yeni bir ara birim çalışmasının ilk görüntüleri olduğunu söylüyorlar.

Nokia’nın Sybian’ın satın aldığını daha önce[url=""] duyurmuştuk[/url]. Muhtemelen bu ara birim, Nokia’nın Symbian üzerindeki ilk ciddi çalışmalarının ürünü.

Tüm konu: Nokia'dan yeni dokunmatik cep mi geliyor?

İzleyin: Nokia nasıl test ediyor?

Resimlerle: Nokia'nın cep telefonu test laboratuarı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Nokia, iPhone'a ciddi bir rakip getirmeye hazırlanıyor olabilir mi?