Nokia Edge 2019 Özellikleri

seto__
30-09-2020, 19:09   |  #1  
seto__ avatarı
OP Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
866 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Android işletim sistemi ile birlikte akıllı telefon segmentinde büyük çıkış yakalayan Nokia, 6 serisi cihazlardan sonra Edge adı verilen modeli ile büyük beğeni topladı. Yenilenmiş tasarımı ile büyük beğeni toplayan Nokia Edge normalden çok daha farklı bir tasarıma sahip. Metalin çekiciliğini üzerinde taşıyan akıllı telefonun ön paneli yalnızca ekrandan oluşuyor. Böylece bir uçtan diğer uca ekran modeli göze daha çok hitap ediyor.

AMOLED ekranı 6.2" inç ekran boyutunda olan Nokia Edge'in çözünürlük değeri olan 2K ile renkler oldukça canlı ve belirgin görünüyor. Ayrıca Corning Gorilla Glass 6 teknolojisi ile korunan çift ekran özelliğinin de yer aldığı model, 2160x3840 piksel çözünürlük ve 19:9 orana sahip kavisli yapısı ile beğeni topluyor. Bunların yanı sıra Qualcomm Snapdragon 865 yonga setine sahip olması ile serinin amiral gemisi olarak belirtiliyor.

Nokia Edge Teknik Özellikleri

Depolama özellikleri ile de göz dolduran Nokia Edge akıllı telefon, iki farklı seçenek sunuyor. 8 GB RAM'e sahip cihaz 128 GB ve 256 GB depolama alanları ve 6300 mAh Li-polimer batarya ile iki farklı ROM özelliği sunuyor. Ayrıca haricî bir microSD kart sayesinde 256 GB'a kadar genişleyen hafıza da sunabiliyor. En yeni Android işletim sistemi olan 9.0 Pie'a sahip Nokia Edge, 4x2.5 GHz işlemciye sahip olması ile dikkat çekiyor. Cihazın en güzel özelliklerinden biri de 24 MP PureView teknolojiye sahip olması oluyor. Öte yandan 12 MP selfie lens yapısına sahip pop-up sistemi ile en güzel selfielere imza atıyor. Böylece 4K videolar en canlı şekli ile kaydedilebiliyor.

5G teknolojisine sahip Nokia Edge'in ayrıca ivmeölçer, yüz tanıma, pusula, gyro, barometre ve parmak izi okuyucu gibi ekstra özellikleri de bulunuyor. Hızlı şarj olabilme özelliği sunan batarya yapısı aynı zamanda kablosuz şarj olabilme özelliği ile kullanıcılarına farklı deneyimler yaşatıyor. USB 3.0 bağlantısı yanı sıra Ip68 sertifikası ve 5 mm aktif gürültü önleyici ses jakı farklı ve özel kullanıcı deneyimleri yaşatıyor.

Son Düzenleme: seto__ ~ 30 Eylül 2020 19:11 Neden: