Nokia ile gelen 25 bin kişi!

CHIP Online
10-05-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un Nokia'yı satın alması, bakın yazılım devini nasıl daha da büyük bir dev haline getirdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nok ... bin-kisi_46805.html

Resimlerle: En yeni Nokia Lumia'lar!

Nokia'yı satın alan Microsoft, satın alma işlemlerinin tamamlanmasının ardından 25 bin Nokia çalışanının bordrolarını devraldı. Böylece Microsoft'un toplam çalışan sayısı 126 bin kişiye ulaştı. Yani Nokia satın alması Microsoft'un çalışan sayısını yaklaşık yüzde 25 oranında yükseltmiş oldu. Bu yüksek rakama karşın Microsoft'un, ismini Microsoft Mobile olarak değiştirdiği Nokia telefonlarını satarak kazanacağı gelirle büyük kar beklentisi var.


Microsoft aslında 32 bin kişiyi işe almaya hazırlanıyordu ancak Nokia'nın Hindistan'daki sorunlu fabrikasında çalışan 6.600 kişi bu anlaşmanın dışında kaldı. Nokia, söz konusu fabrikanın dev vergi borcunu ödemeyi reddediyor ve fabrikayı HTC'ye satmayı planlıyor. Ancak Hindistan hükumeti vergi borcu ödenmeden fabrikanın satışına izin vermiyor.


Nokia'nın 25 bin çalışanının Microsoft saflarına geçmesi ise bir anda mümkün olmayacak. Microsoft'un yeni organizasyon yapısını oluşturması ve çalışanların yeni görevlerine yerleşmelerini sağlaması 18 ay ile 24 ay arasında zaman alacak.


Tüm Konu: Nokia ile gelen 25 bin kişi!

Resimlerle: En yeni Nokia Lumia'lar!

Kaynak: www.chip.com.tr