Nokia Lumia'lar Yandex ile gelecek!

CHIP Online
22-11-2012, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bugünden sonra piyasaya sürülecek olan bu Nokia'lar, varsayılan olarak Yandex ile arayacaklar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nok ... -gelecek_37123.html

Nokia ve Yandex'in işbirliği sonucunda 21 Kasım 2012 tarihinden itibaren piyasaya çıkacak olan Nokia Lumia akıllı telefonlar, varsayılan arama motoru Yandex ayarlanmış olarak piyasaya sürülecek. Bu yeni işbirliğinin amacı, Türkiye'deki kullanıcılara özel geliştirilmiş, daha yerelleştirilmiş ve Türkçe dil desteğiyle kullanımı daha kolay bir arama deneyimi sunmak.


Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan, "Dünyanın en yenilikçi akıllı telefon serisi Nokia Lumia ile kullanıcılarımızın hayatını biraz daha kola kolaylaştırmayı amaçladık. Ürünün tüm üstün özelliklerinin yanı sıra Yandex arama motoruyla kullanıcılarımıza daha yerelleşmiş ve Türkçe dil desteğiyle kullanımı daha kolay bir arama deneyimi sunacağız. Nokia olarak önümüzdeki dönemde, tüketicilerin beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik olarak yenilikçi ve farklı çözümler sunmaya devam edeğiz" dedi.


Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ise, "Nokia gibi çok sevilen ve köklü bir mobil telefon üreticisiyle böylesine bir işbirliği yapmak çok mutluluk verici. Bilginin ve bilgiye erişimin en önemli değerler olarak karşımıza çıktığı, bununla bağlantılı olarak mobil internet kullanımının her geçen gün arttığı günümüzde, mobil arama da giderek daha fazla önem kazanıyor. Türkiye'ye özel olarak geliştirilen Yandex arama teknolojileri, bundan böyle Nokia Lumia kullanıcılarına daha da yakın olacak" dedi.

Tüm Konu: Nokia Lumia'lar Yandex ile gelecek!

Kaynak: www.chip.com.tr