Nokia'nın 8 inçlik tableti 2520 üretimi durdurdu

ademmeda6161
17-12-2013, 14:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2013

Tüm zamanların en çok kazanan mobil üreticisi Nokia, kendisinin geliştirdiği Symbian yazılımı ile mobil pazarın gölgesinde kalırken Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone ile yeniden hayat bulmaya başlamıştı. Geçtiğimiz haftalarda Nokia, Windows Phone ile olan duruşunu güçlendirmek için yeni tablet modellerini Abu Dhabi'de düzenlediği etkinlikle birlikte duyurmuştu.

İlk tablet modellerinden olmasını beklediğimiz 8 inçlik 2520 tabletinin geçtiğimiz saatlerde üretiminin durdurulma kararı alındı. Microsoft'un Nokia'nın mobil departmanında bir çok hakkı satın alması zaman zaman bu tarz işlere karışabilme yetkisini aldığını gösteriyor bize. Microsoft ve Nokia ikilisinin şuan için böyle bir kararın erken olacağı kanısındadalar.

2520 8.3 RT modeli olarak 2014 yılının ilk çeyreğinde piyasa satışa sunulması beklenen tabletin üretiminin rafa kaldırılması tableti almak isteyen Nokia hayranlarını üzdü. Tabletin rafa kaldırılmasının sebebinin tam olarak ne olduğunun anlaşılamaması akıllarda Microsoft yani yazılımsal departmanla ilgili soruları getirdi.

Teknoloji Haberleri