Nokia'nın B planında Android varmış!

CHIP Online
16-09-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia'nın Lumia'ları, bir süre önce, Android'in kapısından işte böyle dönmüş!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nok ... d-varmis_42656.html

Resimlerle: IFA 2013'ün en iyileri!

Nokia artık Microsoft'un denetimi altında, ancak anlaşılan o ki Finlandiyalı dev bir zamanlar Android'i ciddi ciddi düşünmüş ve hatta Lumia ceplerinde denemiş.


New York Times kaynaklı iddiaya göre Nokia, şirketteki bir geliştirici takımı tarafından Lumia'lar üzerinde Android'i denemiş. Rapora göre Android'i Nokia'ya uyarlamak ve Google'ın mobil işletim sistemini kullanmak, sanıldığı kadar zor bir iş değil.


Aktardığı bilgileri ismini açıklamadığı iki kişiye dayandıran rapor, Nokia'nın Lumia'ları test etmesinin Microsoft ile görüşmelere başlamadan önce gerçekleştiğini söylüyor. Nokia, rapora göre Android'i Microsoft'la olan ilk ortaklığı için bir "B planı" olarak görmüş. Dolayısıyla Nokia 2014 sonunda istediği takdirde Microsoft ile ortaklığını bitirebilecekti.


Microsoft'un Nokia'nın Android projesinden haberdar olduğu, bununla birlikte bu konuda görüşmedikleri söyleniyor. Nokia'nın Microsoft tarafından satın alınmasıyla beraber Android'e geçme olasılığı ortadan kalkmış bulunuyor.


Microsoft'un mobil platformunda HTC ve Samsung'un çok önünde bulunan Nokia, şu an tüm Windows Phone'lu ceplerin yüzde 80'inin satışından sorumlu.

Tüm Konu: Nokia'nın B planında Android varmış!

Resimlerle: IFA 2013'ün en iyileri!

Kaynak: www.chip.com.tr