Nokia'nın Lumia'ları uçuşa geçti; ama...

CHIP Online
23-04-2013, 20:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia, Lumia ceplerin yakaladığı inanılmaz satış başarısını kutluyor. Ama diğer yandan...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nok ... ecti-ama_39907.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk - Nokia'nın kilometre taşları

Nokia, son zamanlarının en iyi Lumia satışı raporlarıyla çok mutlu bir havaya büründü. Lumia; 2013'ün ilk çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 27 artış yakaladı.


Ancak Nokia için her şey uzun süre iyi gitmedi. Geçen yılın son çeyreğinde 196 milyon dolarlık bir zarar bildiren Nokia, 1999'dan bu yana en düşük çeyrek raporuna ulaşmış oldu. Tabii ki, bahsedilen çeyrekte 37 milyon iPhone ihraç edildiği düşünülürse, Nokia'nın halen Samsung ve Apple ile tam olarak aynı seviyede olmadığı çok açık.


Nokia, Lumia serisi ile güven verici gelişmeler sağlamış olsa bile, iş şirketin en güçlü olduğu "akılsız" telefon konusuna gelince biraz değişiyor. Nokia'nın bahsedilen çeyrekte bu tip modellerde yüzde 30 satış kaybı yaşamış olması, insanların giderek daha fazla akıllı telefona yöneldiğinin bir göstergesi. Lumia ile gelen başarıları gölgeleyen de, biraz bu durum oldu.


Çok yakında işin içine 41 MP kameralı "Nokia EOS" da girecek. Buna daha zarif bir "Lumia 920 halefi" ve gizemli "Galaxy Note" rakibi hakkındaki söylentiler de eklenirse; gelecek çeyreklerin Nokia için ilginç ve karlı bir yılı işaret ettiği söylenebilir.

Tüm Konu: Nokia'nın Lumia'ları uçuşa geçti; ama...

Resimlerle: Geçmişe yolculuk - Nokia'nın kilometre taşları

Kaynak: www.chip.com.tr