Nokia ölecek mi, kalacak mı?

CHIP Online
27-02-2014, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un Nokia'yı satın almasından sonra cevap bulamayan soru: Nokia markası ölecek mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nok ... lacak-mi_45664.html

Resimlerle: En yeni Nokia Lumia'lar!

Nokia'yı satın alan Microsoft, "Lumia" markasını koruyacağını bir kez daha doğruladı. Yazılım devinin henüz karar veremediği konu ise, 10 senelik kullanım lisansına sahip olduğu Nokia marka adıyla ne yapacağı.


Microsoft ve Nokia arasındaki anlaşmaya göre Microsoft, Finlandiya merkezli firmanın cihazlar bölümünü, Lumia ve Asha markalarını kontrolü altına alacak. Nokia, "Nokia" marka ismini koruyacak ve Microsoft, bu adı standart telefonlarında 10 yıl boyunca kullanabilecek. CNET'ten gelen bir rapora göre ise Microsoft, Nokia markasını kullanıp kullanmamakta kararsız. Rapora göre Windows Phone direktörü Grek Sullivan, markanın hayatta kalıp kalmayacağı konusunda herhangi bir bilgi vermek istemiyor.


Bunun anlamı, 2016'da Microsoft ile Nokia arasındaki belirli anlaşma maddeleri yürürlüğünü yitirene kadar yeni bir Nokia telefonu görmeyeceğimiz anlamına gelebilir.


Microsoft ve Nokia anlaşması çok yakın bir zamanda yürürlüğe girecek. Bu gerçekleştiğinde yapılanacak duyuruda, iki devin planları hakkında daha çok ayrıntıyı öğrenebileceğiz.

Tüm Konu: Nokia ölecek mi, kalacak mı?

Resimlerle: En yeni Nokia Lumia'lar!

Kaynak: www.chip.com.tr