"Nokia otobüsün peşinden koşuyor"

CHIP Online
28-04-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia'ya ve CEO'su Elop'a yöneltilen bu şok sözler, bakın bu sefer kimden geldi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/noki ... -kosuyor_33325.html

Resimlerle: Nokia Tab konsepti N9'dan ilham alıyor!

Nokia'nın ilk çeyrekte önemli bir kayba uğradığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmış, bunun yanında kredi oranı Fitch tarafından "değersiz" durumuna düşürülmüştü. İyi giden Lumia 900 satışları ile ümitleri yeşeren şirkete bir yumruk da eski bir Nokia yöneticisinden geldi.

Lee Williams, Nokia'nın Series 60 yazılım bölümünde 2006 ve 2009 yılları arasında yardımcı başkanlık görevinde bulunmuş, daha sonra Symbian Kurumu'nda yöneticilik yapmıştı. Şimdi Sourcebits adında bir şirketle ortaklığı bulunan Williams, Nokia CEO'su Stephen Elop'un ana planın yolundan gitmediğini söyledi ve onu şöyle eleştirdi:

"Elop bir yol haritası sunmadı. Elop, iki-üç yıldır orada ve gerçekten de izlenecek bir yol haritası yok. Bu şirkette kucaklayıcı bir vizyon yok. Bence bu, liderlik rolünden geri çekilerek otobüsün peşinden koşmaktan farklı bir iş değil. Nokia, Elop'dan önce liderlik konumunu ve piyasadaki rolünü asla bırakmazdı ve her zaman geleceği konuşurdu."

Williams'a göre Nokia'nın her şeyi Windows Phone'a bağlaması da hataydı:

"Windows Phone'lu bir veya iki cep telefonu tanıtsaydı anlamlı olabilirdi. Ancak bence bunun tek atlı bir yarış olduğunu var saymak ve bu yazılım sisteminin ihtiyaç duyulan her şey olduğunu düşünmek gibi bir davranışta bulunmamaları gerekiyordu. Bunu yaptılar ve şimdi bunun karşılığını ödüyorlar."

Williams, Nokia'nın yönetim kurulunda işleri döndürecek yeteneklerin kaldığına inandığını da sözlerine ekledi.

Tüm konu: "Nokia otobüsün peşinden koşuyor"

Resimlerle: Nokia Tab konsepti N9'dan ilham alıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Williams'ın Nokia'nın bir hedefi olmadığı görüşlerine katılıyor musunuz?