Nokia: PureView sadece bir başlangıç

CHIP Online
14-01-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia'nın ceplerinde kullandığı inanılmaz kameralar, gelecekte çok daha inanılmaz olacak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nok ... aslangic_38067.html

Resimlerle: Nokia Lumia 920 ve Nokia Lumia 820

Nokia'nın akıllı ceplerde kameralara çok önem verdiğini, onlara eklediği kaliteli kameralardan biliyoruz. Nokia'nın en son yüksek kaliteli cep kamerası teknolojisi PureView, şirkete göre sadece başlangıç aşamasında ve daha yapılacak çok şey var.


Nokia'nın resmi blog'unda yayınlanan şirketin görsel teknoloji müdürü Juha Alakarhu ile yapılan bir röportaj, PureView'un geleceğiyle ilgili önemli bilgiler verdi. PureView markasının sadece donanımdaki geliştirmelere odaklanmadığını vurgulayan Alakarhu, görsellere bir bütün olarak baktıklarını, optiklerden ekrana hepsini geliştirmeye çalıştıklarını söylüyor. Yazılımın da düzgün çalışmasının gerektiğini düşünen Alakarhu, bu şekilde harika bir çözümün meydana getirilebileceğine inanıyor.


Blog'da fotoğraflarda sadece iyi bir sonuç almak bir yana, sürekli olarak iyi sonuç almanın da önemine değiniliyor. Alakarhu, harika fotoğraflar yakalamanın her defasında çok kolay bir iş olması gerektiğini söylüyor: "Telefonunuzu 3 yaşında birine verdiğinizde, büyük bir DSLR kamera ile çekilmiş gibi inanılmaz fotoğraflar çekebilmelisiniz."

Tüm Konu: Nokia: PureView sadece bir başlangıç

Resimlerle: Nokia Lumia 920 ve Nokia Lumia 820

Kaynak: www.chip.com.tr