Nokia: "Samsung'dan korktuk!"

CHIP Online
29-04-2014, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia'nın Android yerine Windows Phone'u seçmesinin altından, "Samsung korkusu" çıktı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nokia-samsung-dan-korktuk_46832.html

Resimlerle: Nokia Lumia 1020'den kareler!

Nokia'nın 2011'de yeni nesil cihazları için Windows Phone platformunu seçmesi, radikal bir karardı. Bu karar, Nokia'nın yıllardır kendi geliştirdiği Symbian'ı bırakarak Microsoft'un platformuna geçiş yapacağı, Windows dünyasını kucaklayacağı anlamına geliyordu. Stephen Elop, verdikleri bu kararla ilgili yeni detayları bir soru cevap etkinliğinde paylaştı.


Elop, "Android'li Nokia'lar sizce iyi bir fikir mi?" sorusuna şu cevabı verdi: "2011'de Windows Phone'a odaklanma kararını verdiğimizde, Android'i seçmenin bizi Android alanında oldukça güçlenen Samsung'la daha çok karşı karşıya getirmesinden çok endişe duyuyorduk. Kararımız doğruydu, bugün neredeyse tüm OEM'lerin bir kenara itildiğini görüyoruz. Bugün özel bir piyasa fırsatını değerlendirmek için AOSP'yi kullanıyoruz, ancak Microsoft ve Lumia'ya fayda kazandıracak şekilde, düşünerek hareket ediyoruz."


Elop'un bu sözleri, Nokia'nın Android arenasında hızla güçlenen Samsung'la karşı karşıya kalmaktan korktuğunu açık biçimde gösteriyor. HTC'nin Android'li cihazlarında hala zorlandığını düşünürsek, Nokia'nın çok doğru bir seçim yapmış olduğunu söyleyebiliriz.


Elop, Symbian'ı bırakmalarının nedeninin ise onu (örneğin iPhone ile) rekabet edebilecek bir düzeye ulaştırmanın bir yolunu bulamadıkları olduğunu söyledi.

Tüm Konu: Nokia: "Samsung'dan korktuk!"

Resimlerle: Nokia Lumia 1020'den kareler!

Kaynak: www.chip.com.tr