Nokia tablet nasıl olacak?

CHIP Online
25-12-2012, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia'nın "müstakbel" Windows 8 tableti hakkında heyecan verici bilgiler gelmeye devam ediyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nokia-tablet-nasil-olacak_37740.html

Resimlerle: Surface RT parça parça böyle üretildi

Nokia artık herkesin yakından tanıdığı Lumia 920 ve 820 telefonlarından sonra, şimdi de hedefini Tablet cephesine çevirmiş durumda. Her ne kadar firma Tablet bilgisayar konusunda sessizliğini sürdürüyor olsa da dedikodular bitmek tükenmek bilmiyor...


Bir internet sitesinden yayılan son habere göre, olası Nokia tablet hakkında yeni bilgiler teknoloji dünyasına sızdırıldı. Bu bilgilere göre Nokia'nın ilk tablet modeli, tıpkı Microsoft'un Surface RT'sine benzeyecek ve 10.1 inçlik ekrana sahip olacak. İlk bakışta düşük çözünürlüklü bir ekranı akla getiren bu açıklama, büyük ihtimalle Nokia tarafından daha yüksek ayarlara çıkarılacak. HDMI ve USB giriş desteğine sahip olması beklenen cihaz, aynı zamanda Amerika üzerinde, AT&T için doğrudan hücresel destek verecek.


Aynı kaynaktan yayılan haberin devamındaysa, Nokia tablet, ona çok daha farklı özellikler sağlayacak ilginç bir "cover" yani kılıf / kapak ile birlikte karşımıza çıkacak. Bahsi geçen cover, büyük ihtimalle cihazı tıpkı bir kitap kabı gibi ele geçirecek ve aynı zamanda ayakta durmasını sağlayacak bir desteği de beraberinde getirecek. Başka bir deyişle; bu özellikleriyle iPad'in kılıflarına benzeyecek.


Ama hepsi bu kadar değil: Aynı zamanda Surface modelinde bulunan "touch / type" desteğini de sağlaması beklenen cover, ekstra pil ömrü de sunacak. Tam şarjda 10 saat pil ömrünü gündeme getiren kaplayıcı yüzey, şarj süresini de yüzde 50 oranında hızlandırarak kısa sürede tüm pilin dolmasını sağlayacak.


Raporu yayınlayan sitenin iddiaları ise, olası Nokia tabletin Windows 8 işletim sistemi kullanacağı ve gelecek yıl piyasada olacağı yönünde. Şubat ayında gerçekleştirilecek olan Mobile World Congress ise farklı kaynaklar için cihazın görücüye çıkacağı yer olacak.

Tüm Konu: Nokia tablet nasıl olacak?

Resimlerle: Surface RT parça parça böyle üretildi

Kaynak: www.chip.com.tr