Nokia ve Apple, Samsung'a karşı birleşti

jesst123
08-03-2013, 21:59   |  #1  
jesst123 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
138 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

Nokia ve Apple, Samsung'a karşı birleşti






Normalde gırtlak gırtlağa görmeye alıştığımız Nokia ve Apple, bu kez Samsung'u vurmak için birleşti!

Nokia ve Apple akıllı cep piyasasındaki konumları itibariyle birbirlerinden pek de haz etmeyen iki rakip şirket. Ancak Nokia'nın bu hafta Apple'ın belirli Samsung ürünlerine tedbir koydurması için mahkemeye ifade verdiği ortaya çıktı.

Apple, geçtiğimiz sene Samsung'a karşı kazandığı davadan bu yana Samsung'un çeşitli ürünlerine satış yasağı getirmek üzere çalışıyor. Geçtiğimiz hafta hakim Lucy Koh'un verdiği bir kararla 1.05 milyar dolarlık cezanın neredeyse yarısına düşmesi sözkonusu olmuştu ve dahası, Apple'ın bir tedbir isteği geri çevrilmişti. Apple'ın tedbir isteğinin geçerli olabilmesi için sözkonusu patentli işlevlerin "önemli" olması gerekiyordu.

Apple'ın hazırladığı itiraz başvurusunda Nokia'nın da Apple'a destek verdiği anlaşıldı. Nokia avukatları, tedbir kararı alınmasının çok zor olmaması gerektiğini savunuyor. Şirkete göre hakimlerin şirketlerin işini zorlaştırması, ilerisi için tehlikeli örnekler teşkil edebilir. Dolayısıyla Nokia'ya göre tedbir kararının çıkmaması, "ABD patent koruma bölgesine geniş bir hasar verebilir."

Bu gelişmeyle beraber bir süre önce Nokia ve Apple'ın Samsung'a karşı gizlice el ele verdiği söylentileri gerçeğe dönüşmüş oluyor.

Son Düzenleme: jesst123 ~ 08 Mart 2013 22:00