Nokia X'in performansı nasıl olacak?

CHIP Online
01-02-2014, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia'nın giriş seviyesi olacağı konuşulan Android'li cebi, o kadar da giriş seviyesi olmayabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nok ... l-olacak_45124.html

Resimlerle: Nokia Lumia 925'i daha yakından görün!

Nokia'nın, Android ekosistemine "Normandiya çıkarması" yapmak üzere hazırladığı sürpriz Android'li telefonu Nokia X veya diğer ismi ile Normandy'nin, test sonuçları da internete sızdı.


Aslında Android uygulama marketine bağlanamayacak ve Microsoft'un belirlediği sınırların dışına çıkamayacak olan, dolayısıyla Google'ın değil Microsoft'un kontrolünde olacak özelleştirilmiş bir Android sistemi kullanan Normandy'nin çok düşük yeteneklere sahip olacağı ve Microsoft'un Android meraklılarını ucuz fiyatla Nokia'ya çekip ardından Windows'a kazandırmak üzere bu telefonu "yem" olarak kullanılacağı düşünülüyordu.


Ancak internete sızan test sonuçları, telefonun çok da alt seviye olmadığını gösterdi. Telefonun 1.858 puan aldığı testte, Nokia'nın üst seviye telefonlarından olan Lumia 1020'nin sadece 1.776 puan alabilmesi, cihazın donanımları hakkında soru işaretleri yarattı.


Ancak aynı testte Samsung Galaxy S3'ün 3.041 puan aldığını da unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla Microsoft'un Android eko sistemini sallayacak bir süper star telefon ürettiğini düşünmek de doğru olmayacaktır... 

Tüm Konu: Nokia X'in performansı nasıl olacak?

Resimlerle: Nokia Lumia 925'i daha yakından görün!

Kaynak: www.chip.com.tr