Nokia X ve Galaxy S5: MWC'nin 2 bombası!

CHIP Online
21-02-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia'nın Android'li X'i ve SamsunG'un Galaxy S5'i... İşte MWC 2014'ün en çok beklenen iki bombası!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nok ... -bombasi_45517.html

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Bu senenin en çok konuşulan iki telefonu, alt seviye Android tabanlı Nokia X ve Samsung Galaxy S5. Akıllı cep piyasası son senelerde inanılmaz bir büyüme yaşamış olsa da, büyüme oranları o kadar da etkileyici değil. Dördüncü çeyrek sonuçlarına baktığımızda olgun piyasalardaki akıllı telefon satışlarının düştüğü gözleniyor. Donanımda yapılan çekici yeniliklerin az oluşu, Gartner analisti Anshul Gupta'ya göre tüketicilerin ellerindeki telefonları değiştirmelerine engel oluyor.


Art arda 9 çeyrek önemli bir büyüme gösteren Çin, IDC'ye göre ilk yavaşlamasını yaşıyor. Satıcıların artık sadece ilk kez telefon satın alacak olanları değil, telefon sahiplerini de yükseltmeye ikna etmesi gerekiyor.


Nokia Normandy (X)


Son birkaç aydır ortaya çıkan raporlar, Nokia'ınn açık kaynak kodlu Android'i kullanarak, ancak kendi arayüzü sunarak, alt seviye ürün portföyünü canlandırmayı planladığını söylüyordu. Görünüşe bakılırsa bu planlar, önümüzdeki hafta MWC'de gerçeğe dönüşecek.


Nokia'nın Asha ceplerinde kullandığı özel işletim sistemini neden bir kenara bıraktığını anlamak mümkün. Dördüncü çeyrekte sevk edilen 71 milyon fork edilmiş Android veya AOSP cihazı bulunuyor; bu cihazların pazar payı ise yüzde 25. ABI Research'e göre Çin, Hindistan ve bu ülkelere yakın ülkelerin bu orana katkısı büyük. iOS, Windows Phone ve BlackBerry bir araya geldiğinde, bu kullanım oranına yetişemiyorlar.


Nokia X, iddialara göre çift çekirdekli 1GHz Snapdragon işlemci, 4 inç 854x480 piksel ekran ve 5 megapiksel kamerayla gelecek. Cihazın 512MB RAM ve 4GB dahili depolama alanına sahip olacağına, bu alanın microSD kartıyla genişletilebileceğine inanılıyor.


Nokia X, rekabetin yüksek olduğu bir pazara girecek. Ancak onun kaderini sadece tüketiciler belirlemeyecek. Nokia, yakında Microsoft'un kontrolüne geçecek ve 200 dolar altı cep segmentinin kaderini Microsoft belirleyecek.


Nokia, Windows Phone ile yola devam etmeye karar verdiğinde maliyetleri azaltmak, stratejisinin en önemli noktalarından bir tanesiydi. Ancak Nokia bu stratejisini tam anlamıyla devam ettiremedi. Qualcomm ve Mediatek gibi çip üreticileriyle yapılan çalışmalar, Android'in alt seviye ceplerdeki başarısında önemli rol oynadı. Microsoft, Windows Phone'u ucuz hale getirmek istiyorsa çip üreticilerinden daha geniş desteğe ihtiyacı olacak.


Tüm Konu: Nokia X ve Galaxy S5: MWC'nin 2 bombası!

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Kaynak: www.chip.com.tr