Nokia'yı alma demişler ama dinletememişler!

CHIP Online
07-03-2014, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft Nokia'yı satın alırken, Bill Gates'in bu işe "hayır" dediği ortaya çıktı. Ama sonra...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nok ... memisler_45807.html

Resimlerle: 1987'den bu yana Bill Gates!

Ballmer'ın emekliye ayrıldıktan sonra bulduğu her fırsatta anılarını anlatma heyecanı tam gaz devam ediyor.


Teknoloji dünyasının lider şirketlerinden Microsoft'u 14 sene yöneten Steve Ballmer'ın, şirketi Apple gibi bir donanım üreticisine dönüştürmek istediği ve bu amaçla, iyi ilişkiler içinde oldukları Nokia'yı satın almayı kafasına koyduğunda Bill Gates, Satya Nadella ve Tony Bates'in buna karşı çıktıkları anlaşıldı. Fakat Microsoft'un en önemli isimleri olan bu iş arkadaşlarının muhalefetine kulak asmayan Ballmer'ın operasyona devam ederek Nokia'yı satın aldığı ortaya çıktı.


Ballmer'ın aslında sadece Nokia Mobile'ı değil, tüm Nokia'yı satın almayı planladığı da açığa çıkmış durumda. Ancak yönetim kurulundan sadece Nokia Mobile'ı satın almak için izin koparabilen Ballmer'ın, donanım şirketi olma yolunda Nokia Mobile ile yetinmek zorunda kaldığı anlaşılıyor. Nokia'nın teknoloji üreten ve önemli lisanslara sahip asıl şirketi ise hala bağımsız olarak çalışmaya devam ediyor.


Ayrıca bu hafta Microsoft'tan istifa ettiğini açıklayan, Skype'ın başkanı Tony Bates'in de Nokia satın almasına sert muhalefet yaptığı ve yönetim kurulunda gerginlik yaşandığı da ortaya çıktı. Bu gerginliğin de aynı zamanda CEO görevini bekleyen Bates'in istifasında önemli rol oynadığı anlaşılıyor.


Kısacası, Ballmer emekli olmadan önce Microsoft'ta tam bir kasırga estirmiş. Yine de ne yaptıysa başarılı olamayıp CEO koltuğunu bırakmak zorunda kaldığını artık görebiliyoruz.

Tüm Konu: Nokia'yı alma demişler ama dinletememişler!

Resimlerle: 1987'den bu yana Bill Gates!

Kaynak: www.chip.com.tr