Norton 2008 & Morro

kirpikral123
18-06-2009, 20:32   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
772 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Ben hp laptop aldım yanında 60gunluk norton verdiler,daha suresi bitmedi ama bir gun biticek ve tekrar norton kullanabilirmiyim bilmiyorum,internetten morro indirdim...

Morro: microsoft tarafından sunulan beta antivürüs


Şimdi hangisini tercih etsem bilemedim.İkisinide kurdum ve öle bekliyorum...Bana yardım edermisiniz?Sizce nortonu silsemmi

tolter
18-06-2009, 21:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Norton kullanman gerekmiyor hem çok kasıyor başka şirketlerin programlarını deneme sürümü kullana kullana idare edebilirsin ben öyle yapıyorum.Deneme bittimi başkasını kuruyorum 5 senedir bu böyle sürüp gidiyor no problem

mancukya
19-06-2009, 11:17   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Tabi Nortonun ne sucu var kendi programini kaldirmayi dahi beceremeyen bir firma yada kaldirilmasi isine gelmiyor.
Son 2 senede iyi reklamla terstlerde birincilik falan almayada basladilar nasl olsa farketmezki Dünyanin pek cok ülkesinde zorla yeni makinelerde dayiyorlar insanlara 2 3 ay sonrada bilgisayar risk altinda vs vs ile insanlari kandirarak satin aldirma yolu.
öylede güzel yapmislarki nortonu kaldiriyim baska kuruyum derse kaldirilmiyor bile ama kasitli yapilmis anlamayan kisiler icin oldukca kötü bir durum kldirimayinca bari aliyim diyorlar.
Neyse gelen tepkiler sonucunda ve bpiyasada düsmeyi görünce son 2 senede biraz ceki düzen verdiler.
Ayrica ben programci degilim ama bildigim bir sey programin yazim esnasinda islemci ve ram tüketiminin ayarlanmasi gerekir norton niye ugrassinki bunlarla.
Bazilarinda mantik e koruyor kasicak öyle birsey yok kasiyor cünkü yazilim asamasinda optimiser etmiyorlar.
Senelerdir ayni olaylar Microsofta tekelci denilir ya bunlar tekelin babasini yapiyor aslinda zorla dayatma kendini.
Simdi Norton 2009 eskiye nazaran hizlidir daha iyi koruma saglar tartisilir ama sistem kötü diye bir sey yoktur bilmem kac milyon kodlu kac tane sistemi makine kaldiriyor ama norton yada benzeriyle agirlasiyor sistem kaynaklarini tüketiyorsa bu makinenin degil o programi satan firmanin beceriksizligidir.
Son olarakta isim marka demek iyi olmak degildir Norton hic bir zaman iyi olmadi ama hep zorla dayatma ile ve parasal güc ile var oldu.

Son Düzenleme: mancukya ~ 19 Haziran 2009 11:20
zrgnlr04
19-06-2009, 11:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
977 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
corpixx
Senin sistemin kötüyse norton'un Ne sucu var. Bende hiç kasmıyor.
Beğendim

mancukya
19-06-2009, 17:43   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
corpixx
Çok film izliyorsun galiba. Bu kadar iftira yerli yersiz atıyorsun. Neye güvenerek böyle bir yazı yazıyorsun anlamış degilim. Ayrıca Sisteminiz Kötüyse Neden kuruyorsunuz. bunu heryerde söylüyorlar. Sistemi orta derecede olan biri norton 2009 rahatlıkla kullanıcaktır.


Ayrıca Nasıl kaldırılmıyor. Nasıl Kaldırıyorsun iyi oku..
DENETİM MASASI => PROGRAM EKLE KALDIR. => NORTON.
Böyle rahatlıkla kaldırıyorsun hiç bir sorun olmuyor.
Ayrıca Symantec sitesinde Unistal Programı da mevcut.
Senin İşin Anca Sallamak. Sallabaş Olmuşsun..

2009 sürümünde sistem gereksinimlerini baya düşürdüler. Neredeyse piyasada en az ram kullanan norton oldu . Belki daha az kullanan vardır. bilemem. Artık kasmıyor. Siz ön yargılı oldugunuz için Denemeden atip tutuyorsunuz. Norton'u zorla dayatmıyorlar. İstiyorsan kur istemiyorsan kurma.. Test'lerde görüyoruz...
Şimdi sen dersin. Symantec firması ile Test Yapan Firmalar anlasma yapıyorlar.dersin. Ama böyle birşey yok..
Diger firmalarda boş boş duruyor onlar mahsum sadece norton üçkagitçi , milletin iyi niyetini suistimal ediyor. filan bırak bu  ayakları. Neden Norton pc'de yüklü geliyor. Adamlar Anlaşma Yapmış Para var bu işin içinde adamların Anlaşmasına senin karışmak ne haddine. Adam İlla Eset mi veya Kaspersky mı Veya Avira 'mı kurcak anlaşma yoluna gitmemişlerdir. Yani bu şirket Hangisi Daha Verimli Hangisinden Kazanç kapısı çok . gElir yüksek. O yola giderler. Bu Ticaret  - Ticaretten anlamadın çok belli.


Adama Bak yha az önce kendi bahsediyor .
Sonrada diyor. Norton hiç iyi olmadı.
eeee
Norton Parasal güç ile virüsleri siliyor demi.. Parasal güç ile Bilgisayardaki güvenligi saglıyor.
demi afferin dogru yoladın..

Bana bak arkadasim uslubune göre yazicaksin bilmeden sallamiyacaksin isvicrede yasiyorum Fransa, Almanya, isvicre magazalardaki pclerin 100 % 75 inde direk norton kurulu gelir bilmiyorsan ögren dünyanin degisik ülkelerindede bu böyledir bilmiyorsan yorum yapma.
Adi üstünde antivirus süs diye koymamislar görevi o koruyacak o 2ci aptalca yorumunun cevabi.
Ticaret yaptiklarini bende söylüyorum ama ahlaki bulmadigimida belirttim Kaspersky, Panda, Antivir yada degisik firmalar aptal demek sana göre bu yollara girmiyor programlarini kaldirmak icin pek sorun olmuyor.
Ben nortonuda hepsini kaldirmasini herkezden iyi biliyorum Norton senin söyledigin sekilde kaldiramayan kisiler icin yazilmistir bu yüzden adamlar kendi programlarina patch cikarmak zorunda kaldi.
Bir seyi adam gibi anliyarak oku bol keseden sallama Norton 2008 ve 2009 icin 1 kere bile kötü yorumum olmamistir virus konusunda Kaspersky yada Eset özellikle elestirdigim olmustur ama Norton icin birsey bulamazsin benim anlatmak istedigim sey farkli.
Simdi bilinen seyler icin cevap yazipta insanin keyfini kacirma herkezin bildigi seyleri bilmiyorsun yazilani anlamiyorsun hayret bir sey ya üstelikde belki ekonemik durumu olmayan kisilere var yok bilemeyiz senin makinen kötü deme gafletinde bulunuyorsun terbiyeni takin ve bilmedigin seylerde sallama bir dahada.

Son Düzenleme: mancukya ~ 19 Haziran 2009 17:45
prodigy
19-06-2009, 18:16   |  #6  
prodigy avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
576 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

ya herkes kaspersky tutturmuş kaspersky'nin eski sürümlerini bilmem ama;kaspersky 2009 kötü. norton eski norton değil gayet hızlı okadar virüs programı denedim en iyileri; norton, bitdefender, f secure' dir.