Notebook Bilgisayarlar Arıza ve Çözüm Yolları

Erpa İletişim
22-05-2014, 10:48   |  #1  
Erpa İletişim avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

Laptop bilgisayarlar hayatımızın içinde ciddi anlamda yer edinmiş durumda bulunuyor. İşe giderken yanımızda, iş yerinde masamızda, eve dönerken yine yanımızda ve evde yatağımızın başucunda...

Bu kadar çok hayatımızda yer alan ve işimizi kolaylaştıran notebook bilgisayarlarda en çok hangi arızalar meydana geliyor diye Türkiye'nin en önemli notebook teknik servis ve yedek parça  sağlayıcısı Erpa'nın Genel Müdürü Nihat Erdal'a sorduk. Erdal 'a göre en sık karşılaşılan arızalar şöyle sıralanıyor: ekran kırıkları, ekranda leke, ölü piksel hataları, lcd invertör hataları, şarj girişi ve adaptör hataları, anakart arızaları, cihaza sıvı teması, sabit disk ve dvd sürücü hataları, klavye hataları ve batarya hataları.

Özellikle tüketicinin yeni aldığı bir notebook bilgisayarda bu hataları görmesi durumunda garanti kapsamına dahil olan kısımlar için garanti sürecini başlatmalarının önemini vurgulayan Erdal, arızalı ürünün tüketici tarafından tamir edilmesinin yanlışlığına vurgu yapıyor. Bu durumun cihazın arızasını büyüttüğünü ve garanti kapsamı dışında bırakabileceğini belirten Erdal, arızaların kullanıcı hatasından dolayı olmasının garanti sürecini kapsamadığını belirtiyor.  Küçük bir arızanın bilirkişi dışındaki kişilerce tamir edilmeye çalışılmasının arızayı büyütebileceğini ve içinden çıkılamaz bir hale getirebileceğini belirten Erdal, kulaktan dolma bilgiler ile hareket edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Arızalı ürünlerin, yetkili ve işin ehli teknik servisler tarafından kontrol edilmesinin önemine vurgu yapan Erdal, arızalı cihaz sahiplerinin bu konuda hassas olmalarının cihazlarının ömrü açısından önemli olduğunu belirtiyor.

Notebook Yedek Parça ve Teknik Servis Hizmet Bilgileri İçin :http://www.erpamonitor.com/Default.asp?P=0&L=1&K=0&K1=333