ntsc-j xbox 360'la ilgili sorularım var

Snake Plisken
02-02-2007, 23:12   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Arkadaşlar ntsc-j xbox 360'la ilgili birkaç sorum var. Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.

1) Ntsc-j xbox 360'larda oyunlar japonca ya da asya'da kullanılan herhangi bir dilde mi? Oyunlar İngilizce'yse adamlar Japonca konuşuyor ve altyazılı olarak İngilizce'mi yoksa oyundaki adamlar İngilizce'mi konuşuyor?

2) Ntsc-j xbox 360'lar Asia ve Japan olarak ikiye ayrılıyormuş. Bunlardan hangisi 110 volt hangisi 220 volt. 110 volt'luğunu alırsam 110 voltu 220'ye çeviren çevirici lazım olur değil mi aynı ntsc-u konsollarda lazım olduğu gibi? Bir de alacağım ntsc-j xbox 360'ın Asia mı yoksa Japan mı olduğunu nasıl anlarım?

3) Gerçekten de ntsc-j xbox 360'larda kırmızı ışık hatası hiç olmuyor mu ya da ntsc-u ve pal xbox 360'lara göre daha mı az oluyor?

4) Forumda bir arkadaş bütün ntsc-j xbox 360 oyunlarının ingilizce dil desteği yok dedi ve hatta bu desteğe sahip olmayan birkaç oyun yazdı. Sonra da gelecek bazı xbox 360 oyunlarınında da ingilizce dil desteği olmayacak dedi. Bu arkadaşın dedikleri gerçekten doğru mu?

5) Ntsc-j xbox 360'ların oyunları da Asia ve Japan diye ayrılıyor. Şimdi benim makinem ntsc-j bile olsa ; Japan makine almışsam Asia oyunlarını , Asia makine almışsam Japan oyunlarını oynayamayacak mıyım?

6) Ntsc-j konsollarda dvd rom'un samsung çıkma olasılığı ne kadar? Yüksek mi , düşük mü, ntsc-u ya da pal'a göre aynı mı?

7) XBox 360'ın Hitachi ve Samsung marka dvd rom'larının ikisinin de son firmware'lerinin kaç olduğunu ayrı ayrı söyleyebilir misiniz?

Sorularım bunlar. Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim. Herkese teşekkürler.

cell-o
03-02-2007, 11:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
843 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

bundan önce sormuştunuz.cevaplamıştım.fakat benim anlamadığım önceden NTSC-U ya meraklı olan şimdide NTSC-J almaya kalkışıyor.ilginç bir durum.neyse soruların cevabına gelecek olursak;
1-NTSC-J gördüğünüz zama bu asya,japonya diye ayrılmaz.zate bu bölge kodu bu dediğim bölgeleri hepsini kapsar.birde oyunlar için kesin bir şey diyeyem.fakat dil ingilizce daha çok ağırlıktadır.varsa sonra kendi dillerine çevrilmiştir.zaten internette x-box 360 for games list diye aratırsanız size tüm oyunların hangisinin hngi bölgeyle uyumlu olduğunu dilini yazar.
2-bu soruda yukarıdada belirttiğim gibi tüm NTSC makinaları 110voltla çalışır.bunun için öncekş yazımdada belirtmiştim.bir adaptor almalısınız.
3-bu hatayıda açıklamıştım.bir daha sormuştunuz.
4-o arkadaş dediklerine tam katılamam.çünkü oyunlar sonradan istenilen dile çevrilir.bu oyunların çoğu dediğim gibi ingilizcedir.bunun zaman gösterir.
5-burada ise her oyunda dediğiniz gibi bölge ayrılır.fakat NTSC-J makina aldığınızda her ikiside oynanır.zate oyunların region list vardır.bunun için;


6-açıklaması http://www.xbox360.gen.tr/samsung-firmware-hack/
buradadadır.yani PAL /NTSC farketmiyor.
7-bu yine bir önceki linktede anlatılıyor.buna artı olarak zate firmware hacking konusunuda anlatılmış.
kısacası bu dediklerimin daha geniş bilgisine

buradan ulaşabilirsiniz.


kolay gelsin.

Son Düzenleme: cell-o ~ 03 Şubat 2007 11:32