Nvidia, AMD ve Intel laptop GPU'ları!

CHIP Online
30-09-2013, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yeni laptop'unuz hangi GPU'yu taşımalı? En son oyunlar için hangi GPU'lara bakmalısınız?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nv ... gpu-lari_42134.html

Resimlerle: Her laptop'a lazım 24 taşınabilir araç!

Laptop'lar için sunulan tüm grafik çipleri, artık standart olarak DirectX 11'i destekliyorlar. Nvidia ve AMD entegre grafik çiplerini çoktan güncellediler.


Laptop'lar artık daha güçlü: Nvidia ve AMD'nin yeni grafik çipler, yeni nesil oyunları çalıştırabilecek kadar iyi. Intel'in yeni HD Graphics 4000 serisi ve en yeni Iris 5000 serisi entegre grafik çekirdekleri ise güçlerini dördüncü nesil Core'dan (Haswell) alıyorlar.


GeForce mu, Radeon mu?


Güçlü bir Radeon HD 8000'i mi, yoksa Nvidia Geforce 700M'yi mi tercih etmeli? Bu hala sizin zevkinize bağlı. Her iki firmanın da giriş seviyesi, tecrübeli oyuncular ve oyun tutkunlarına yönelik grafik çözümleri var. Merak etmeyin, makalemizde her modeli sizlere yakından tanıtacak ve ayrıntılarıyla inceleyeceğiz.


İşlemcinize entegre grafik çözümü


Oyunlara çok fazla zaman harcamıyorsanız, sadece arada bir oynuyorsanız veya sadece web tarayıcısı içinde çalışan oyunları oynuyorsanız, laptop'unuzda ayrı bir grafik çözümüne ihtiyacınız yok. Entegre grafik çözümleri size fazlasıyla yetecektir. Intel HD Graphics'in yeni 4200-5000 modelleri ve özelikle yeni Haswell işlemcilerdeki Iris 5000 serileri, iyi bir performans sunuyorlar.


Tüm Konu: Nvidia, AMD ve Intel laptop GPU'ları!

Resimlerle: Her laptop'a lazım 24 taşınabilir araç!

Kaynak: www.chip.com.tr