Nvidia'dan dev bir iddia!

CHIP Online
07-05-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Intel ve AMD gibi işlemci geliştiricilere, hatta yıllardır süregelen düzene kafa tutan sözler!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/nvidia-dan-dev-bir-iddia_19896.html

Resimlerle: Intel işlemci tarihinin kilometre taşları

Nvidia CUDA platformunun getireceği yararlardan son derece emin görünüyor. Öyle ki bunun verdiği güven ile işlemci devi Intel'e de zaman zaman mesajlar veriyorlar.

Nvidia'dan başkan yardımcısı ve baş bilim adamı Bill Dally, Forbes'te yayınlanan makalesinde önemli bir konudan bahsetti. Dally, Moore Kanunu'nun öldüğünü söylüyor.

Moore Kanunu, Intel'in imparatorluğunu üzerine kurduğu bir kavram. İşlemcilerdeki transistör sayısının her 18-20 ayda bir, iki katına katlanacağını söyleyen bu kanun uzun yıllar teknolojiye yön verdi.

Dally ise artık işlemcilerin hızının artmasının ve seri işlem gücünün çok fazla güç harcadığını, yeni trendin paralel işlem ve verimlilik olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte geleceğin ve avantajın işlemci mimarisinden, ekran kartı mimarisine geçtiğini, CUDA'nın çok önemli olduğunu söylüyor.

CHIP Online'ın yorumu:
İşlemcilerde saat hızının değişmemesi ve çekirdek sayısının artması bu tezi destekliyor. Ancak Intel gibi bir işlemci devi de durumun farkında ve yakın gelecekte ilginç gelişmeler bizi bekliyor. Dahası optik ve kuantum tabanlı bilgisayarlar daha uzun vadede bambaşka bir bilgisayar dünyasını mümkün kılıyor.

Tüm konu: Nvidia'dan dev bir iddia!

İzleyin: Ev yapımı işlemci!

Resimlerle: Intel işlemci tarihinin kilometre taşları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Nvidia haklı mı?