Nvidia'dan mobil süperbilgisayar ve fazlası!

CHIP Online
26-03-2014, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nvidia, yeni mobil süperbilgisayar platformunu, GeForce GTX TITAN Z'yi ve fazlasını ortaya çıkardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nvi ... -fazlasi_46193.html

NVIDIA tümleşik sistemler için kullanılan dünyanın ilk mobil süperbilgisayarını temel alan bir geliştirici platformunu tanıtarak bilgisayarla görme, görüntü işleme ve gerçek zamanlı veri işleme tekniklerinin kullanıldığı yeni nesil uygulamalarının geliştirilmesi için kapı açtı.


NVIDIA Jetson TK1 platformu geliştiricilere robotların kusursuz dolaşmasını, doktorların mobil ultrasonla taramalar yapmasını, pilotsuz uçakların hareketli cisimlerden kaçınmasını ve araçların yayaları tespit etmesini sağlayan sistemleri ve uygulamaları hazırlamaları için gereken araçları sunar.


Benzer tümleşik platformların neredeyse üç katı olan 326 gigaflopluk eşsiz performansıyla Jetson TK1 Geliştirici Setinde en kapsamlı paralel bilgisayar platformu ve programlama modeli olan NVIDIA CUDA mimarisini temel alan eksiksiz C/C++ araç seti vardır. Bununla program yapmak mevcut tümleşik sistemlerde sıkça kullanılan FPGA, özel ASIC ve DSP işlemcilere göre çok daha kolaydır.


NVIDIA'da Hızlandırılmış Bilişim başkan yardımcısı Ian Buck'a göre, "Jetson TK1 tümleşik bilişimi makinelerin eş zamanlı olarak etkileşime girip çevrelerine uyum sağladığı bir geleceğe doğru hızla götürmektedir. Bu platform sayesinde geliştiriciler bilgisayarla görme uygulamasını elde taşınan aygıtlarla tam olarak kullanıp düşük güçlü aygıtlara süperbilgisayar becerileri kazandırabilir."


Tüm Konu: Nvidia'dan mobil süperbilgisayar ve fazlası!

Kaynak: www.chip.com.tr