Nvidia G-SYNC ile oyunlar çok daha akıcı

CHIP Online
21-10-2013, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nvidia'nın yeni duyurduğu G-SYNC teknolojisi, oyunlarda takılmaları ve diğer sorunları böyle çözüyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nvi ... ha-akici_43296.html

NVIDIA, gelecek nesil oyun monitörlerinde yüksek akıcılık ve hızlı cevap sunarak on yıllardır süren ekran kopmaları, takılmaları ve gecikmeleri sorunlarını çözen NVIDIA G-SYNC teknolojisini duyurdu.


Sonuç, daha önceki ekran teknolojileri ile mümkün olmayan tutarlı çerçeve hızları ve ultra hızlı cevap olanağı. Birkaç yıldır geliştirilme aşamasında olan NVIDIA G-SYNC teknolojisi, monitörün yenileme hızını GPU'nun render hızına senkronize eder, böylece görüntüler renderlendiği anı gösterir. Sonuç: Sahneler anında belirir. Nesneler daha keskindir. Oyun daha akıcıdır.


NVIDIA GeForce iş birimi üst düzey başkan yardımcısı Jeff Fisher, "Saf oyun deneyimi oluşturma konusundaki kararlılığımız bizi G-SYNC ürünümüze yöneltti" dedi. "Bu devrim niteliğindeki teknoloji uzun yıllar oyuncular ve oyunlar arasında duran sorunları ortadan kaldırmaktadır. G-SYNC monitörde bir kez oynadıktan sonra hiç geri dönmek istemeyeceksiniz."


Ekranlar, ilk günlerinden beri sabit yenilenme hızlarına – genellikle saniyede 60 kez (hertz) sahipler. Ancak, video oyunlarının dinamik olması nedeniyle GPU'lar çerçeveleri değişen hızlarda renderler. GPU monitör ile senkronize olmaya çalışırken sürekli kopmalar meydana gelir. V-SYNC (ya da Dikey-SYNC) özelliğini etkinleştirmek kopmaları engeller ama GPU ve monitör farklı çerçeve hızlarında yenilendiği için gecikmede artmaya neden olur.


G-SYNC bu durumu ortadan kaldırır. Monitörü, çerçeve hızından bağımsız olarak, GPU'ya iyi bir şekilde senkronize ederek ödünsüz PC oyun deneyimlerine olanak verir.  G-SYNC teknolojisi, NVIDIA tarafından tasarlanan ve oyun monitörlerinin yanı sıra belirli Kepler tabanlı GPU'lar ile çalışan donanım ve yazılımlara entegre edilen bir G-SYNC modülü içermektedir. (NVIDIA G-SYNC destekleyen tam GPU listesine buradan ulaşabilirsiniz.)


Tüm Konu: Nvidia G-SYNC ile oyunlar çok daha akıcı

Kaynak: www.chip.com.tr