Nvidia ile IE9'da hız farkı!

CHIP Online
04-04-2010, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kaç FPS ile sörf yapıyorsunuz? İşte Internet Explorer 9 ile Nvidia ION ikilisinin yapabildikleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/nvid ... iz-farki_19237.html


Resimlerle: Internet Explorer 9: Yepyeni özellikler...

Microsoft'un yeni nesil internet tarayıcısı Internet Explorer'ın desteklediği ekran kartı ile grafik hızlandırma teknolojisi, Nvidia tarafından yeni nesil ION platformunun tanıtımında kullanıldı.

Netbook türü küçük taşınabilir internet cihazlarında güçlü grafik yeteneklerinin gerekli olduğunu uzun zamandır belirten Nvidia, Ion platformunu ucuz, taşınabilir cihazlara bu yeteneği kazandırmak için geliştirdi.

Sergilenen özellikler gerçekten etkileyiciydi. Internet Explorer 9 kurulu 2 netbook'ta kıyaslamalı olarak aynı işlemler yapıldı. Uydu görüntülerini yakınlaştırmak, 3D objeler çizmek ve hareket ettirmek, SVG oyun oynamak gibi denemelerin hepsinde ION'lu netbookta akıcı bir performans sergiledi.

Masaüstü PC'leri zorlayacak bir durum yok; ama anlaşılan yakında küçük taşınabilir internet aygıtlarında "Kaç FPS ile sörf yapıyorsun?" sözü gerçek olacak. Donanım hızlandırmalı IE9 geleceğin nasıl olacağını gösterdi. Chakra JavaScript motoru, CSS3, SVG, HTML 5, Direct2D ve DirectWrite başarıyla sergilendi. ION platformu ise yeni tarayıcılarla birlikte önem kazanacağını kanıtladı.

Tüm konu: Nvidia ile IE9'da hız farkı!

Resimlerle: Internet Explorer 9: Yepyeni özellikler...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Donanım hızlandırmalı internette neler olur?