NVIDIA'nın GPU'larından Photoshop'a doping!

CHIP Online
24-05-2008, 16:40   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Grafik yazılımı Photoshop'un gelecek sürümü ekran kartlarının grafik işlem gücünden yararlanabilecek

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/NVID ... -a-doping_7042.html

Popüler grafik yazılımı Adobe Photoshop, işlemci ve bellek gibi sistem kaynaklarını en çok zorlayan uygulamalar arasında kendine edindiği haklı ünü yakında grafik işlemcileri de kapsayacak şekilde genişletecek. Geliştiricisi Adobe'nin yaptığı açıklamaya göre Photoshop'un bir sonraki sürümü sistem işlemcisine ek olarak ekran kartı üzerinde yer alan grafik işlemciden de faydalanabilecek.

Çok katmanlı dosyalarla çalışma ve karmaşık filtrelerin uygulanmasındaki bekleme süresini azaltacak olan GPU katkısı, Photoshop'un gelecek sürümü olan CS4'ün tanıtımında günışığına çıktı. Yüklü dosyalarla çalışırken yapılan yakınlaştırma ve zemin döndürme gibi işlemler fark edilir biçimde hızlanırken GPU'nun sağladığı ekstra işlem gücü neredeyse 8 çekirdekli bir CPU'yu aratmayacak nitelikte. Photoshop CS4'te yer alan bir diğer dikkat çekici yenilik ise 3D bir modelin doğrudan import edilerek üzerine renk ve metin eklentisi yapılabilmesi.

Kesinleşmemekle birlikte Photoshop'a GPU desteği eklenmesi için NVIDIA'nın CUDA platformunun kullanıldığı ve yazılımın destekleyeceği ekran kartlarının GeForce 8 ve 9 serisi ile sınırlı olduğu gelen bilgiler arasında. Adobe Photoshop CS4'ün Ekim ayında piyasada olması bekleniyor.

Tüm konu: NVIDIA'nın GPU'larından Photoshop'a doping!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Photoshop neden en çok kullanılan işleme yazılımı?

SaGoPa KaJMeR.
24-05-2008, 18:37   |  #2  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,547 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008
CHIP Online
Tartışıyoruz: Photoshop neden en çok kullanılan işleme yazılımı?
Bilene Kolay Bilmeyene ZOR oldugu İcin Cool

soylu79
24-05-2008, 21:26   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

cs3 ve daha önceki sürümlerin en çok tutlma sebebi herkesin bildiği gibi yapılavak olan tasarımın sadece tasarımcının hayal gücü ile sınırlı bırakması yani herhangi bir kısıtlama olmadan istediğiniz her şeyi yapabiliyor olamanız bence kısaca özgürsünüz..