"Nvidia Optimus" Tüm Sorunları Ve Çözümleri

Kapalı Hesap (128169)
16-08-2012, 02:21   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Evet arkadaşlar bu konumda sizin Nvidia Optimus ile ilgili yaşadığınız tüm sorunları çözmeniz için kendi hazırladığım, aynı zamanda "enpedi, donanımhaber ve shiftdelete" sitelerimden de yararlanarak bir konu hazırlandım. Başlayalım.

İlk sorun ve çözümü: Dizüstünüzün oyunlarda Intel Entegre Grafik İşlemcisini kullanmasını, ondan daha performanslı olan Nvidia Harici Ekran Kartını kullanmamasının sizi nasıl sinir ettiğini biliyorum. Peki bunu nasıl çözebiliriz ? Çözümü verdiğim linkte. Ben de açıklama yapmak istiyorum. Sizden her zamanki gibi Entegre veya Harici iki grafik işlemcisinin de en güncel sürücülerini yüklemenizi ve güncellemenizi kesinlikle öneriyorum. Ayrıca artık şu "Nvidia Denetim Masası"nı da artık kullanmayı öğrenin diyorum adamlar gittikçe arayüzünü kolaylaştırıyorlar zaten. Genelde bu geçiş sorunları illegal oyun kullanan kullanıcılarda olur zira oyun orjinal olarak algılanmadığı için "Yüksek Performanslı Nvidia" kullanılmıyor olabilir bunu istediğiniz ".exe" programını seçerek istediğiniz grafik işlemcisini kullanabilirsiniz. Benim bilgisayarımda Angry Birds bile Nvidia ile açıldığı için ayarlarını değiştirdim ve şu an entegre grafik ile oynayabiliyorum. Zaten istedğiniz zaman açacağınız programa sağ tık yaptığınızda "Grafik İşlemci İle Çalıştır" seçeneğini göreceksiniz ki bu da istediğiniz grafik işlemcisiyle bir defalığına çalıştırmak demektir. Ayrıca bazen bazı oyunlarda grafik ayarları oyunun içinde olmayabilir işte bu anda yapmanız gereken oyunun ayarlar programına sağ tık yapıp Nvidia ile çalıştırmanız olacaktır. Oyunlardan birine örnek vereyim: PES 2012.

Ekran Kartı Geçiş Sorunu Çözümü

İkinci sorun ve çözümü: Biliyoruz ki bazen"Nvidia Sürücüsü"nü indirdiğimize pişman oluruz. Değil mi ? Peki neden pişman oluyoruz ? Güzel güzel indirdik sürücümüzü, çalıştırdık ve Nvidia birden "Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanımı bulamadı." diyerek kestirip attı. İşte bu anda bu durumu tam tersine çevirebiliriz. Neden çevirmeyelim ki ? Uyumlu olduğu halde yüklenmeyen sürücü yüklenebilir. Basit bir şekilde yüklenebilir. Ben kendi bilgisayarımda da aynı sorunu yaşadım. Kepler mimarili ekran kartı kullanıyorum ve en güncel doğru sürücüyü indirdim ama yükleyemedim. Fakat kısa zaman alan bir yöntemle bu durumu tersine çevirebildim. İşle linki.

"Uyumlu Grafik Donanımı Bulunamadı": Çözüm

Üçüncü sorun ve çözümü: Bazen sürekli Bir ekran kartını kullanmak istediniz. Bu da mümkün. Veya optimus özelliği istediğiniz gibi çalışmıyor olabilir. Bazı oyunlarda daha geçiş problemi de yaşıyor olabilirsiniz. Bunu da "Nvidia Inspector" programı ile halletme imkanınız var.

Nvidia Inspector Kullanımı

Dördüncü sorun ve çözümü: Bazı oyunlar bizi neden sinir eder ? Tam ekran olmazlar. Ben de sinirlendim şimdi :) Hemen çözümünü aktaracağım. Gerçi bu optimusla ilgili değil ama  genelde karşılaşılan bir sorun. İki çözüm önereceğim. İlk çözümü direk öneriyorum fakat bazen "Nvidia Denetim Masası"nda bir bölüm olmadığı için oraya erişemiyoruz. İki çözüm de işe yarayacaktır. Yalnız ikinci çözümde arkadaşın monitörü 1366x768 çözünürlük olduğu için tekrar bu çözünürlüğe çeviriyor. Sizin monitörünüzün doğal çözünürlüğü neyse ona çevirin. Ayrıca ikinci çözümü direkt oyunun içindeki ayarlardan da yapabilirsiniz zira işe yaraması lazım.

1.Çözüm
2.Çözüm

Böylece sorunlarımız ve çözümlerimizin sonuna geldik. Herkesin yakındığı bir durum. Bunun çözümlerini de anlatmış bulunuyorum. Yardım aldığım farklı site kullanıcılarına da buradan teşekkür ediyorum. Sakın sürücülerinizi güncellemeyi unutmayın! :)

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (128169) ~ 30 Ağustos 2012 22:57
Kapalı Hesap (128169) bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Kapalı Hesap (223846)
17-08-2012, 14:55   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 206
5,277 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Forumda nvidia optimus kullanıcıları grubu açalım .

Kapalı Hesap (128169)
17-08-2012, 17:04   |  #3  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: tekir2611  
Forumda nvidia optimus kullanıcıları grubu açalım .
 

:)