Nyxem Virüsü Hakkında!

Banned
13-12-2008, 20:12   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
179 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008


Bilgisayar kullanicilarina 3 subattan sonra aktif hale gececek Nyxem virüsünün etkilerinden korunmak icin bu tarihten once virus taramasi yapmalari cagrisinda bulunuldu.

Uzmanlar, 3 subatta faaliyete gececek Nyxemin bulastigi bilgisayarlarda Word, Powerpoint, Excel ve Acrobat gibi program dosyalarini silecegini belirterek, bu tarihten once kullanicilarin bilgisayarlarinda virus taramasi yapmalari tavsiyesinde bulundu.

Ozellikle pornografik dosyalari degis-tokus yapanlarin, virusu tasiyan e-posta mesajlarindaki ekleri acmalariyla bulastigi sanilan Nyxemin sirketlerden cok ev kullanicilarini etkilemesi bekleniyor.

Farkli isimleri var

Bircok ozel sirket, virus programlari ve diger yontemlerle ilk olarak 16 ocakta ortaya cikan Nyxemi etkisiz hale getirirken, bilgisayar uzmanlari, cok sayida ev kullanicisinin bilgisayarina bu virusun girmis olabilecegi uyarisinda bulunuyor.

Bilgisayar guvenligi sirketleri, Blackmal MyWife, Kamasutra, Grew; ve CME-24adlariyla da bilinen Nyxemin su ana dek 300 bin bilgisayari etkiledigini belirterek, virusun oncelikle adres defterine saldirip kendini gonderdigini kaydediyor.

Etkiledigi dosyalar

Virusun ayri olarak antivirus yazilimini da etkisiz hale getirmeye calistigi ve fare ile klavyeyi de calismaz kilabilecegi belirtiliyor. Ayni yerel baglanti icindeki bilgisayarlarda arama yontemiyle de bulasan virus, her ayin ucunde su dosyalari siliyor:

DOC - Word document
MDB - Microsoft Access
MDE - Microsoft Access/Office
PDF - Adobe Acrobat
PPS - PowerPoint slideshow
PPT - PowerPoint
PSD - Photoshop
RAR - Compressed archive
XLS - Excel spreadsheet
ZIP - Compressed file

Ozellikle ev kullanicilarini uyaran bilgisayar guvenligi sirketleri, antivirus programlarinin cogunun bu virusu temizleyecek kapasitede oldugunu kaydediyor.

bwhiteb
13-12-2008, 20:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

teşekkelerBeğendim

Ozan Can
13-12-2008, 20:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
913 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

thanks :D