O dünyanın en zeki hacker'ı mı?

CHIP Online
09-03-2009, 14:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dolandırıcılıktan hapis yatan bir hacker, zekasıyla İtalya'nın en popüler isimlerinden biri oldu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/O-du ... ker-i-mi_11244.html

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Bilindiği gibi hacker denildiğinde akla gelen iki tür insan var: Siyah ve beyaz şapkalı hacker. Renklerden de anlaşılacağı üzere siyah renk zararlı olan hacker'ı, beyaz renk ise insanlığa faydalı olan hacker'ı ifade ediyor. Diğer bir deyişle sürekli sistemlere zarar veren ve kurbanlarını dolandırmasıyla tanınan hacker'lar, yeri geldiğinde güvenlik şirketleri tarafından da işe alınarak sistem ya da yazılım açıklarının tespiti için kullanılabiliyor.

22 yaşındaki Romanyalı bir hacker da işte tam bu noktada haberlere konu olmayı başarmış gibi görünüyor; zira sanal dolandırıcılıktan 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Gabriel Bogdan Ionescu isimli hacker, İtalya'da bulunan District Attorney Office tarafından işe alınarak online suçlulara karşı beyaz şapkalı hacker olma yolunda hızla ilerliyor.

2007 yılının Aralık ayında ailesiyle yaşadığı Romanya'nın Craiova şehrinde ele geçirilen Ionescu, daha sonra İtalyan makamlarına teslim edilerek Italian Post Office'in web sitesini klonlamaktan bazı hesaplarla oynamaya kadar sanal ortamda işlenen bazı suçlar nedeniyle mahkemeye çıkartıldı ve 3 yıllık hapis cezasına çarptırıldı.  Ancak Ionescu'nun sıradan bir hacker olmadığı çok geçmeden ortaya çıktı; zira 2007 yılında Balkan Bilişim Olimpiyatları'na katılan Ionescu, burada altın madalyayla ödüllendirilmişti.

Parmaklıklar ardında olmasına rağmen hayallerinden hiçbir şekilde vazgeçmeyen Ionescu'daki yeteneği gören İtalyan makamları ise 2008 yılının Ekim ayında Ionescu'nun Milano'da bulunan Polytechnic Üniversitesi Bilişim Mühendisliği Fakültesi'ne giriş sınavına katılmasına izin verdi. Ardından Ionescu, bu fakültenin yaklaşık 1 saat 20 dakika süren test sınavını kazanarak fakültenin tarihinde en yüksek puan alan öğrenci olma unvanını da kazanmayı bildi.

Bugünlerde İtalyan medyasında işlediği suçtan ziyade başarılarıyla konuşulan Ionescu ise halinden oldukça memnun gibi görünüyor.

Tüm konu: O dünyanın en zeki hacker'ı mı?

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ionescu isimli bu hacker'ın durumunu siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fattur
09-03-2009, 16:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Bende böyle bir şey olurmuyum acaba?
Kahkaha

MBTGROUP
09-03-2009, 17:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Bravo valla ,adamı çamurdan(sanal dolandırıcılık)  çıkarıp ün kazandırmışlar.Şimdi yerini bulmuş.Zekası ve becerisi boşa gitmemiş.