Obama temalı spam'lar bilgilerinizin peşinde

CHIP Online
12-11-2008, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yeni trojan dalgası: ABD başkanı Obama'yı kullanan spam e-postalar bilgilerinizi tehdit ediyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Obam ... n-pesinde_9528.html

Sadece ABD'nin değil, dünyanın da sonucunu merak ettiği Amerikan seçimleri nihayet geçtiğimiz günlerde, beklenildiği gibi Barack Obama'nın zaferiyle sonuçlandı.

20 Ocak 2009 tarihinde başkan George W. Bush'tan görevi devralacak olan Obama, geçtiğimiz günlerde ilgili haberimizde de yayınladığımız üzere, daha koltuğuna kurulmadan çalışmalarına başladı bile.

ABD'nin büyük bir çoğunluğunun sevinçle kucakladığı Obama'ya olan bu büyük ilginin hacker'ların da gözünden kaçması beklenemezdi. Son günlerde kullanıcıların posta kutularına Obama temasının işlendiği birçok e-posta geliyor ve bu e-postaların daha da artması bekleniyor. Yöntem ise yine aynı: Kullanıcıların bir bağlantıya tıklaması isteniyor, bu bağlantı kişisel bilgileri çalmaya çalışan bir zararlıyı sisteme yüklüyor.

Bu nedenle uzmanlar, Obama içerikli e-postalara son derece ihtiyatlı yaklaşılması yönünde kullanıcıları uyarıyor; zira zafer coşkusunu kullanan hacker'ların Obama isimli spam'ları binlerce masum kullanıcıya gönderdiği sanılıyor.

Tüm konu: Obama temalı spam'lar bilgilerinizin peşinde

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Spam'larla nasıl baş ediyorsunuz?