Office Web Apps, Office Online oldu!

CHIP Online
21-02-2014, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, çok uzun zamandır ofis paketinin özel sürümü için kullandığı  ismi değiştirdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/off ... ine-oldu_45559.html

Resimlerle: TEST: Office 2013 Kullanıcı Önizleme

Microsoft uzun zamandır Office yazılımlarını Office Web Apps ismi altında online olarak sunuyordu. Ancak yeterince ilgi göremediğini fark eden Microsoft nihayet bir "mantalite" değişimine gitti ve online uygulamalar için çok daha akılda kalıcı olan Office Online ismini kullanmaya başladı. Yeni tasarımı ve ara yüzüyle de Windows 8 tasarımına uyum gösteren Office Online sayesinde, artık Microsoft'un Office yazılımlarına çok daha geniş kitlelerin ulaşması bekleniyor. 


OneDrive ile de uyumlu olan yeni Office Online yaptığı isim değişikliği ile kullanıcıların aklındaki soru işaretlerini de kaldırdı. Daha önce kullanıcıların "bir yazılım indirmek ve yüklemek zorunda mıyım?" gibi sorularla kendilerine geldiklerini belirten MS yetkilileri Office Online ile insanların pratik şekilde MS Office yazılımlarını kullanabileceklerini vurguladılar.


Office Online'ı çalıştırmak için tarayıcıdan başka hiçbir şeye gerek duyulmuyor. Kullanıcılar tarayıcı üzerinde çalıştırdıkarı Office yazılımlarında oluşturdukları dosyaları bilgisayarlarına indirebiliyorlar veya OneDrive üzerinde de saklayabiliyorlar. Office Online'a, Office.com adresi üzerinden ulaşılıyor.

Tüm Konu: Office Web Apps, Office Online oldu!

Resimlerle: TEST: Office 2013 Kullanıcı Önizleme

Kaynak: www.chip.com.tr