Öksürüğe ne iyi gelir

neiyigelirki
11-08-2016, 21:09   |  #1  
neiyigelirki avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Öksürük gündelik hayatınızda sorunlara neden olabilecek bir rahatsızlıktır. Kuru öksürük tahrişe neden olabileceği için acı verebilir. Sizin için öksürüğe ne iyi gelir araştırdık. Kuru öksürük,gıcık, balgamlı öksürük gibi rahatsızlıklara ne iyi gelir sorusuna cevap vereceğiz.

ÖKSÜRÜK NEDİR ?

Öksürük karaciğerdeki havanın çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle sıkılması sonucu hızla çıkmasıdır. Bu rahatsızlıklar enfeksiyon, balgam, yabancı cisim olabilir

ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN BESİNLER ( ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN BİTKİLER, ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN ÇAYLAR.)BAL – KEKİK

Bal ve kekik içerilerinde bulundurduğu antibiyotik etkenler sayesinde vücudunuzdaki özellikle üst solunum yollarındaki enfeksiyonlara karşı ilaç etkisi görecektir. Bal ve kekik bronşit gibi hastalıklara karşı kullanılabilir. Kekik bilindik bir öksürük ilacıdır. Bal ve kekiği karıştırarak kullanmanız öksürüğe iyi gelir.

KARABİBER ÇAYI

Karabiber solunum yolunuzdaki balgamı sökmeye iyi gelir. Üst solunum yolundaki balgamın atılması öksürüğü kesecektir. Karabiber çayına katacağımız bal ile birlikte antibiyotik özelliği ile öksürük sorununuz ortadan kalkacaktır. Kuru öksürüğü, balgamlı öksürüğü kesecek karabiber çayının tarifine gelecek olursak ; bir buçuk çay kaşığı karabiber tozunu 2 yemek kaşığı bal ile bir bardakta karıştırdıktan sonra sıcak su (kaynar su) dökülür on on beş dakika demlendikten sonra içilir. Karabiber çayı kuru, balgamlı her türlü öksürüğe iyi gelir.

Ilık süt solunum yolundaki balgamı çözerek gıcık olmanızı engeller. Balgamı sökerek öksürüğü ortadan kaldırır.Ilık sütü bal ile karıştırarak içerseniz öksürük rahatsızlığını çözer

LİMON, PORTAKAL, TURNÇGİLLER

Limon ve diğer turunçgiller hepimizin bildiği C vitamini deposu. C vitamini alarak öksürüğü ortadan kaldırabilirsiniz. Limon tüketirken karabiber ekleyerek yerseniz daha hızlı çözüm bulabilirsiniz.

Kaynak : http://neiyigelirki.com/oksuruge-ne-iyi-gelir/

confickerbelasi
12-08-2016, 15:24   |  #2  
confickerbelasi avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 28
925 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

mentollü sigara da iyi gelir.

Ibrahim Yalavaç
20-08-2016, 17:34   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Zencefil de iyi gelir diyorlar
kaynak: http://www.oksurugeneiyigelir.net

Son Düzenleme: Ibrahim Yalavaç ~ 20 Ağustos 2016 17:38
https
28-12-2016, 09:25   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2016

Kış döneminin başladığı ve hemen hemen her çocuğun uzun süren öksürüğünün olduğu şu günlerde aynı sıkıntıyı yaşayan biri olarak aşağıdaki doğal kürü denedim faydalıda oldu.

http://ilacsaglik.com/oksuruk-nasil-gecer/