Ölen kişiler Facebook'da nasıl "beğeniyor"?

CHIP Online
15-12-2012, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ölmüş birinin Facebook'ta bir şeyleri beğendiğini görürseniz şaşırmayın; mantıklı bir açıklaması var

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ole ... egeniyor_37525.html

Resimlerle: Bilmeniz gereken 9 Facebook saldırısı!

Hiç "beğen" düğmesine basmadığınız halde profilinizde beğenilmiş gibi görünen içeriklere rastladığınız oldu mu? Çok da hoş olmayan bu durum bir yana, ölmüş kişilerin bile bazen, bazı paylaşımları "beğendiğine" rastlanıyor.


Facebook'daki sahte (veya "yanlışlık eseri") beğenmeleri ele alan Read Write, kullanıcıların asla beğenmediklerini söyledikleri, ancak Facebook'da beğenilmiş gibi görünen şirket veya markalara dair birçok örnek gösteriyor. Facebook'a göre bu beğenmeler, aslında sahte değil ve "istemeden bir düğmeye basarak, belki de bir mobil uygulamada" gerçekleşen, yanlışık eseri oluşan beğenmeler.


Peki ölen kişilerin paylaşımları beğenmesi nasıl sözkonusu olabiliyor? Bir Facebook yetkilisi, ölen kişilerin hesabının yakınları tarafından Facebook'a bildirilmemesi halinde bu hesaptan beğenmelerin gelebileceğini söylüyor. Facebook, eskiden beğendiğiniz bir içeriği daha sonra yeniymiş gibi tekrar kullanmak üzere programlanmış. Konu hakkında daha fazla bilgi için Read Write'ın makalesini okuyabilirsiniz.

Tüm Konu: Ölen kişiler Facebook'da nasıl "beğeniyor"?

Resimlerle: Bilmeniz gereken 9 Facebook saldırısı!

Kaynak: www.chip.com.tr