Olimpiyat seyircilerine fren

CHIP Online
03-08-2012, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Olimpiyat seyircilerinden SMS ve tweet'leri azaltmaları istendi! İşte ortaya çıkan garip bir sorun.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/oli ... ine-fren_35103.html

Londra 2012 Olimpiyatları'nı ziyaret eden seyircilerden SMS ve tweet atma konusunda "biraz sakin olmaları" rica edildi. Yarışmalar sırasında atılan mesajlar, şebekelere aşırı yük binmesine neden oluyor.


Cumartesi günü BBC sunucuları şebekedeki yoğunluk yüzünden zor anlar yaşadı. Atılan mesajlar yüzünden şebekedeki yük artınca erkekler bisiklet yarışının zamanlama bilgileri GPS uydu sisteminden alınamadı.


Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden bir sözcü "Bir mesaj göndermek istiyorsanız doğal olarak size 'yapmayın, yapamazsınız' diyemeyiz ve kimseyi engelleyemeyiz. Ama eğer çok çok acil değilse lütfen azıcık yavaştan alın" dedi.


Sözcü, bu isteğinin "çok fazla etkili olmayacağının" farkında olduğunu itiraf etti. Bunun en büyük nedeni de bu seneki OIimpiyatların "Sosyal Olimpiyatlar" olarak anılması.


"Sorun şebeke ile ilgili ve konu üzerinde çalışıyoruz" diyen sözcü, hangi operatörün sıkıntı yaşadığını belirtmedi.


Konu ile ilgili ilginç bir nokta da, Twitter'ın Cuma günkü Açılış Töreni sırasındaki aşırı yüke rağmen çökmemiş olması. Şirket en büyük mesaj trafiğinin Rowan Atkinson'un sevilen Mr. Bean tiplemesiyle sahne aldığı an olduğunu belirtti.

Tüm Konu: Olimpiyat seyircilerine fren

Kaynak: www.chip.com.tr