Ölü adamın Facebook savaşı!

CHIP Online
13-02-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sonunda bu da oldu; 9 yıl önce ölen bir adam bugün Facebook'a dava açtı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/olu ... k-savasi_38639.html

Resimlerle: Facebook ve Google+ 1997'de olsaydı...

2004'te hayatını kaybeden programcı Jozef Everardus van Der Meer'in varisleri, ellerindeki patenti Facebook'a karşı kullanmaya karar verdiler. Rembrandt Social Media adındaki bir patent şirketi, internetteki içerikleri "beğenmek" ve Facebook'taki birkaç diğer işlevin patentini elinde bulundurduğunu iddia ediyor.


Virginia'daki yerel mahkemede yapılan şikayete göre, Van Der Meer'in bitiremeden vefat ettiği kendi sosyal ağı Surfbook'taki fikri, internete bir "kişisel sosyal günlük" oluşturmayı öngörüyordu. Davacılar, Facebook'un Van Der Meer'in kişisel günlüğüne hem işlevsel, hem de teknik açıdan çok benzediğini öne sürüyor.


Facebook'un Van Der Meer'in patentleri hakkında bilgisinin bulunduğu, 2012'de Facebook'a verilen patentte Van Der Meer'in patentlerinden birinden bahsedildiği söyleniyor. Rembrandt, Facebook'tan 2021'e kadar "kabul edilebilir bir telif ücreti" ödemesini talep ediyor.


Anlaşılan o ki elinde patenti ve avukatlara harcayacak parası olan herkes, onu bir başkasını suçlamak için kullanabiliyor. Bakalım bu davanın sonunda Rembrandt Social Media, Facebook'tan bir şeyler koparabilecek mi...

Tüm Konu: Ölü adamın Facebook savaşı!

Resimlerle: Facebook ve Google+ 1997'de olsaydı...

Kaynak: www.chip.com.tr