Ömrümü yedi "Tanı İlkesi Hizmeti"

osmanakarr
03-06-2011, 21:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Selam arkadaşlar CHIP Online uzun zamandır üyeyim yanlız genelde haber sayfasına takılırım. Konu yanlış yerdeyse özür dilerim şimdiden.


Sistem özelliklerini vermek isterdim önce ama malesef bu sorunu 3 ayrı bilgisayarda görmekteyim. 2 adet laptop 1 adet masaüstü. Laptoplardan birisi SONY VAIO diğer ACER ın bir modeli. Masaüstü ise alt seviye ile orta seviye arası windows 7 kaldırabilecek bir bilgisayar.

Sorunum internet ile bu 3 bilgisayarında internet bağlantısı olduğu halde browser üzerinden internete giremiyorum. Ama utorrent programı ile dosya çekebiliyorum. Dahası torrenti kapatsam bile ağ bağlantısı özellikleri penceresinde veri/alımı gönderimi devam etmekte. Daha bu 3 bilgisayarın 3ünde de aynı şekilde.

Uzun uğraşlar sonucu bu problemin kaynağının windows servislerinden "Tanı ilkesi hizmeti" adlı servisinden kaynaklandığını buldum[Belkide sadece tesadüftür]. Ağ bağlantısına sağ tıklayıp "Sorunları Çöz" dediğimde onaramıyor, ama ben bu servisi kapatıp-açıp-tekrar kapattıktan sonra ağ bağlantılarına dönüp tekrar "Sorunları Çöz" dersem %90 sorun halloluyor. 

Olay görüntüleyicide bu sorunun olduğu sırada aldığım hatalar genellikle şunlar;



---> Multimedya Sınıf Zamanlayıcısı hizmeti durduruldu durumuna girdi.
---> TCP/IP NetBIOS Yardımcısı hizmeti Durdur denetimine başarıyla gönderildi.
 Belirtilen neden: 0x40030011 [İşletim Sistemi: Ağ Bağlantısı (Planlandı)]
---> TCP/IP NetBIOS Yardımcısı hizmeti durduruldu durumuna girdi.
---> Sisteme bir hizmet yüklendi.
Hizmet Adı:  nsak_DC32FFE6
Hizmet Dosya Adı:  C:\Users\kenan\AppData\Local\Temp\nmc\0000\nse\bin\nsak.sys
Hizmet Türü:  çekirdek modu sürücü
Hizmet Başlatma Türü:  isteğe bağlı başlatma
Hizmet Hesabı:  
Benim çözüm için yaptıklarım
- İlk önce envai çeşit yöntemle (sfc,windows onarma,geri yükleme, tüm servisleri otomatik başlatma gibi) onarma/kurtarma/geri yükleme işlemi yaptım
- Format attım.
- Formatdan sonra tüö güncellemeleri yapıp doğruda avastın sitesine gidip avastı ve ve comodonun sitesine gidip comodo firewall kurup, başka hiçbir program kurmadan sistemi komple tarattım sorun devam etti.
- Yetmedi sıfırdan format attım bu defa başka hiçbir hdd/usb bağlamadan güncellemeri kapıp kaspersky pure nin 30 günlük deneme versiyonunu kurdum yine nafile. 

Şimdi birisi bana bu sorunun kaynağını söyleyebilir mi?
-Benim tahminim hala virüs (malware olması muhtemel- bunun için norton mal. cle. indirip kuruyorum) olabilir. Virüs ise ne virüsü ? ve nasıl temizlerim?
-İkinci bir ihtimal zayıfta olsa windows güncellemelerinden kaynaklanan bir sorun olabilir mi?
-Yada bende mi problem var.

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
Ekleme: Kablolu bağlantı kurduğum modeme benden hariç 3 kişi sorunsuzca bağlanıp internete girebiliyor.Şu an bu konuyu açtığım sony vaio laptop ile wireless üzerinden bağlanıyorum. ama kendime en yakın modeme bağlanabliyorum. Diğer modemlere bağlanamıyorum. Çevremde yaklaşık 10 tane vireless var ve ben bunlardan 4 tanesinin şifresini biliyorum çünkü onlarında şifresini ben koydum. o modemlerede en az 2-3 kişi bağlanıyordur ondan da eminim

osmanakarr
03-06-2011, 21:42   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

yok mu bilen ???

Tolstoy
03-06-2011, 22:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
381 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

nsak.sys dosyası benim bildiğim Norman Malware Cleaner yazılımına aittir. Siz Norton malware Cleane diye yazmışsınız ama sanırım yanlışlıkla yazdınız.

Tahmin ediyorum 6 ay-1 yıl öncesi yazılımdaki güncellemelerden sonra bu tür bir hata veriyordu çalıştırırken. Yazılımı çalıştırırken bir kaç ay  nsak.sys  hatası verdi. Yabancı forumlarda da bundan şikayet ediyordu kullanıcılar. Sonra firma bunu düzeltti.

Yani şu anda yazılımı çalıştırdığımızda  nsak.sys  hatası vermiyor artık.

Çözüm için önerilerim olabilir.