Onboard Ses Kartı Sorunu !!

ycs1907
02-07-2011, 00:33   |  #1  
ycs1907 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
502 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

 

[resim][url=http://img25.imageshack.us/i/sesr.jpg/][/url][/resim]


win7 kurulu sistemde 5+1 imden sadece sag ve sol hoparlorlerden ses gelıyor neden dıger 3 unden gelmıyor baglantı hatası mı var yardımcı olurmusunuz
normalde ön panelde 2 jak var arkada 3 jak var ama arkada 4 jak gosterıyor onde 1  sorun mu var ??

Kapalı Hesap (154666)
02-07-2011, 06:28   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Bu onboard ses sorunu değil
Yapılandırma ve codek hatası.
 

ycs1907
02-07-2011, 15:17   |  #3  
ycs1907 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
502 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

ne yapmam lazım peki ?

Kapalı Hesap (154666)
02-07-2011, 15:44   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Öncelikle tüm ses codeclerini yüklemelisin
Sonra windowstan ses kartı 5.1 seçeneklerini konfigüre etmelisin. Konfigürasyon doğru yapıldığında ilgili jakların rengi parlaklaşır. Bu jaklara ses sistemini bağlayacaksın.
Eğer digital giriş varsa ses kartı seçeneklerinden digital out seçilmelidir. ve digital kablo ile bağlanmalıdır.
En son olarak 5.1 ses kaynağı örneğin 5.1 kaydedilmiş bir dvd filmi seyredilerek efekt seslerinin her hoparlöre uygun şekilde verildiğini görebilirsin.
 

ycs1907
02-07-2011, 22:03   |  #5  
ycs1907 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
502 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

zaten 5+1 ayarı secılı wındows ta  ama o secılıyken  yıne aynı ses gelmıyor dıgerlrınden ses kartının drıverıyla gelen bı program var "HD Vdeck" die onun ayarlarından  "speaker fill" seçiyorum oyle hepsınden calmaya baslıyor ama 10 - 15 dk sonra  cıt dıe bı ses gelıyor ve bı bakıyorum kı speaker fill secılı oldugu halde yıne dıgerlerınden ses gelmıyor ve tekrar  ayarlıyorum yıne gelıyor  ve  daha sonra yıne ses gıdıyoe bu sureklı boyle

ycs1907
03-07-2011, 01:12   |  #6  
ycs1907 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
502 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

mr_yamyam ??

Kapalı Hesap (154666)
03-07-2011, 19:41   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: bilicii  
zaten 5+1 ayarı secılı wındows ta  ama o secılıyken  yıne aynı ses gelmıyor dıgerlrınden ses kartının drıverıyla gelen bı program var "HD Vdeck" die onun ayarlarından  "speaker fill" seçiyorum oyle hepsınden calmaya baslıyor ama 10 - 15 dk sonra  cıt dıe bı ses gelıyor ve bı bakıyorum kı speaker fill secılı oldugu halde yıne dıgerlerınden ses gelmıyor ve tekrar  ayarlıyorum yıne gelıyor  ve  daha sonra yıne ses gıdıyoe bu sureklı
Önce klm codek programı ile ilgili tüm codekleri kurmalısın.