ÖNEMLİ REGEDİT AYARLARI

samsat86
08-12-2008, 15:14   |  #1  
samsat86 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Belgeler Menüsünü Kaldırın.

HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Windows>Curre ntversion>Policie>Explorer’da Yeni Ikili Değeri açın ve dosyaya "NoRecentDocsMenu" yazın. Çift tıklayın. Değer verisini 01 00 00 00 yapın.

Başlat Menüsü’nde Oturumu Kapat’ı Kaldırın.

HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Windows>Curre ntVersion>Policie>Explorer’da Yeni Ikili Değeri açın "NoLogOff" yazın.Çift tıklayın. Değer verisini 01 00 00 00 yapın. Eski haline getirmek için 00 00 00 00 yapın.

Temp Klasörünü Otomatik Temizleyin

C:WINDOWSTEMP klasörünü baslangıçta boşaltmak için "AUTOEXEC.BAT" dosyasına "del C:WindowsTemp*.tmp>nul" satırını ekleyin. Bunu yapmadan önce "AUTOEXEC.BAT" dosyasının yedeğini alın.

Günlük Sistem Yedeğini Azaltma-Arttırma

Günlük sistem yedeğini isteğinize göre azaltıp arttırabilirsiniz bunun için "SCANREG.INI"de "MaxBackupCopies=5" değerini azaltın vaya arttırın.

Animasyonsuz Menüler

HKEY_CURRENT_USER>ControlPanel>desktop>Window>Metr ics’de sağda "MinAnimate’i 0" yapın.

Scandisk Açılmasın

Bilirsiniz bilgisayarınız kilitlendiği zaman yeniden başlatmak zorunda kalabilirsiniz ve bunun sonucunda bilgisayarınız başlangıçta mavi bir ekranda SCANDISK yapar. İşte bu sinir bozucu olaydan kurtulmak için(Bana göre) "C:" dizininde bulunan "MSDOS.SYS" dosyasında bulunan "[options]" altında bulunan "AutoScan=0" yapın.

"Çalıştır" Listesinin Silinmesi

HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Windows>Curre ntVersion>Explorer>RunMRU’da sağdaki listeyi silin.

"Bul" Listesinin Silinmesi

Sizin aradığınız dosyaların başkaları tarafından görünmesini istemiyorsanız HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Windows>Curre ntVersion>Explorer>DocFindSpecMRU bölümüne gelin ve sağ taraftaki listeyi silin.

Masaüstünde Silinmeyen Simgeleri Silebilirsiniz.

Masaüstünde bulunan "Geri Dönüşüm Kutusu Ağ Komşuları vb" gibi silinmeyen iconları silebilirsiniz bunun için yapmanız gereken HKEY_LOCAL_MACHINE>Software>Microsoft>Windows>Curr entVersion>Explorer>DesktopNameSpac e’de alt anahtarlardan istediginizi silin. Dikkat:Eğer bu silmeyi düşündüğünüz öğelerin kopyasını almassanız bir daha geri gelmeyebilirler.

Add/Remove

Kurala uygun bir şekilde kaldıramadığınız programları "Regedit"ten kaldırabilirsiniz. Bunun için HKEY_LOCAL_MACHINE>Software> Microsoft>Windows>CurrentVersion>Uninstall’ da kaldıramadığınız programların ismini bulun ve silin.

Explorer Logosunu Değiştirin

Internet Explorer penceresinin sağ üst tarafında yer alan minik simgeyi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz bunun için yerleştirmek istediğiniz görüntüyü 32x32 ebatlarında ve *.BMP formatında olması lazım sonra bu yapmış olduğunuz görüntüyü "Windows" dizini altına yerleştirin. HKEY_LOCAL_MACHINE> Software>Microsoft>Internet>Explorer>Main bölümüne gelin Düzen menüsünden Yeni * Dize değeri komutunu çalıştırın ve adını "smallbitmap" koyun değerine ise dosyanın ismini yazın.

Denetim Masasındaki Öğeleri Kaldırın.

Denetim Masasında bulunan simgelerin bazılarını veya hepsini kaldırmak istiyorsanız şu yolu takip edin Başlat menüsünden "Çalıştır" komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusuna "CONTROL.INI" yazıp Enter tusuna basın.Yüklemesini istemediğiniz simgelerin isimlerini [don’t load] bölümünde belirtmeniz gerekli. Mesela Modem denetim masası simgesinin görünmesini istemiyorsanız bu bölüme "modem.cpl=no" satırını ekleyin.Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Diğer denetim masası simgelerinin *.CPL dosyalarının hangileri olduğunu öğrenmek istiyorsanız C:WINDOWSSYSTEM klasöründe *.CPL dosyalarını aratın.

Sisteminizi Başkaları Karıştırmasın

HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Windows>Curre ntVersion>PoliciesSystem’de Yeni*Ikili Değer açın. İsim olarak aşağıdakilerden herhangi birini verebilirsiniz. Çift tıklayın. Geçerli duruma getirmek için değer verisini duruma göre 01 00 00 00 yazın.

•NoAdminPage (Şifre’de Remote Administrtion yok olur.) •NoConfigPage (Sistem’de Donanım Profilleri yok olur.) •NoDevMgrPage (Sistem’de Aygıt Yöneticisi yok olur.) •NoDispAppearancePage (Görüntü Özellikleri’nde Görünüm yok olur.) •NoDispBackgroundPage (Görüntü Özellikleri’nde Artalan yok olur.) •NoDispCPL (Denetim Masası’nda Görüntü simgesi yok olur.) •NoDispScrSavPage (Görüntü Özellikleri’nde Ekran Koruyucu yok olur.) •NoDispSettingsPage (Görüntü Özellikleri’nde Ayarlar yok olur.) •NoFileSysPage (Sistem’de Basarım’da Dosya Sistemi yok olur.) •NoProfilePage (Şifre’de SUser Profiles yok olur.) •NoPwdPage (Şifre’de Şifre Değiştir yok olur.) •NoSecCPL (Denetim Masası’nda Şifre simgesi yok olur.) •NoVirtlMemPage (Sistem’de Başarım’da Sanal Bellek yok olur.)

CPU’nuzun kimliği

Bunun için CPU’nuz Intel olmalı. Önce "Bilgisayarım"ı sağ tıklayın menüden "Özellikler"i seçin. Açılan tabloda CPU’nuzun türünü göremeyeceksiniz. Sadece "GenuinIntel" yazar.Windows’unuz CPU’nun Pentium mu yoksa 486 mı olduğunu tanımıyor mu? Bunun için HKEY_LOCAL_MACHINE>HardwareSyst em>CentralProcessor> 0VendorIdentifier’i iki kere tıklayın. Açılan kutuda Genuine ve Intel kelimelerinin arasına bir boşluk koyun. Tamam’ı tıklayın değişimi anında göreceksiniz.

Geri Dönüşüm Kutusunun İsmini Değiştirebilirsiniz.

Bilirsiniz Geri Dönüşüm Kutusunun ismi değişmez değiştirmek için ne yapsanız nafile. Ama işin kolayı var oda HKEY_CLASSES_ROOTCLSID>{645FF04 0-5081-101B-9F08-00AA002F954E} anahtarına tıklayın. Sağ da "Varsayılan" satırının karşısında "Geri Dönüşüm Kutusu" yazılı olduğunu göreceksiniz. "Varsayılan"ı iki kere tıklayın Geri Dönüşüm Yazan yere dildiğinizi yazabilirsiniz. Bilgisayarı yeniden başlatmanız gerek.

Explorer’in URL Listesini Silin.

Daha önceden girdiğiniz internet adreslerinin URL listesinde görünmesini istemiyorsanız HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Internet >Explorer >TypedURLs anahtarına gelin ve sağ tarafta bulunan listeyi silin.

Sisteminizi Başkaları Karıştırmasın

HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Windows>Curre ntVersion>Policie>Explorer ’da Yeni*IkiliDeğeri açın. İsim olarak aşağıdakilerden herhangi birini verebilirsiniz. Çift tıklayın.Geçerli duruma getirmek için deger verisini duruma göre 01 00 00 00 veya 1 yapın.

•NoAddPrinter (Sisteme yeni yazıcı eklenemez.) •NoClose (Oturumu Kapat yok olur.) •NoDeletePrinter (Sistemde yazıcı iptalini önler.) •NoDesktop (Masaüstünde birşey gözükmez.) •NoDrives ("Bilgisayarım"’da sürücüler gözükmez.) •NoFind ("Bu"l yok olur.) •NonetHood ("Ağ Komşuları" yok olur.) •NoRun ("Çalıştır" yok olur.) •NoSetTaskbar (Baslat/Ayarlar/Görev Çubuğu & Başlat Menüsü yok olur.) •NoSaveSettings (Çıkışta ayarları kaydetmez.