online alışveriş

srderm
29-07-2013, 19:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2013

online alışveriş

              Ülkemizde her geçen gün daha da kurumsallaşan bir sektör olan E- Ticaret günden güne de daha çok büyümektedir. Nedir E Ticaret? E Ticaret internet üzerinden gerçekleştirilen çeşitli online alışveriş işlemlerini kapsayan bir iş etkinliğidir.               


             Birçok kişi online alışveriş (e- ticaret) yapmaktan çekinmektedirler Ben bu yazımda internetten alışveriş yapmanın faydalarından ve kolaylıklarından bahsetmek istiyorum.

       İnternetten alışveriş yapmak biz tüketicilere öncelikle zaman kazandırmaktadır. Bir ürünü internetten 7 gün 24 saat süre içinde araştırıp inceleyebiliyoruz. Diğer mallar ile anında karşılaştırma ve kıyaslama yapabiliyoruz ürünün tüm marka ve çeşitlerini aynı anda görebiliyoruz , bu e- ticaret sayesinde mağaza mağaza gezip yorulmuyoruz taşıt parası ödemiyoruz, hem saatlerce zamanımız da bize kalıyor.

           Sanal dünyadaki alışveriş, klasik mağazada yaptığınız alışverişten daha ucuzdur. Sanal iş dünyasındaki mağaza kirası, personel gideri, elektrik, vb. masrafların ihmal edilecek düzeyde olması satış fiyatlarına da yansımaktadır. Sanal dünyadaki alışverişi ile evden çıkmadan, trafik ve park sorunu yaşamadan, zaman ve benzin harcamadan muazzam çeşitlilikteki ürün ve hizmetler ince yelebiliyoruz. Ayrıca sanal dünyada yapılacak kısa bir gezinti ile, satın alınacak ürün/hizmet ile ilgili uzmanların raporlarına ulaşılabilmekte, diğer tüketicilerin fikirleri öğrenilebiliyoruz. Birçok mağaza e-posta servisi ile siparişin hangi aşamada olduğu hakkında (ne zaman kargoya verildi, ne kadar sürede teslimat yapılacak, vb.) müşterisini de bilgilendirmektedir..Birçok on-line satış yapan sanal mağaza, müşterilerin ödeme bilgilerini güvenli olarak ulaştırabilmesi için çeşitli güvenlik önlemleri (SLL, SET) almaktadır.


           Burada en önemli konu güvenlik. Bu konuyla ilgili mutlaka çok dikkatli olunmalı. "İnternette kredi kartı bilgilerini vermek güvenilir mi ?" diye sorarsanız, dünyada % 100 güvenilir bir sistem yok. Her sistem ele geçirilebilir. Ancak gerçek hayatta kredi kartı bilgileriniz daha kolay ele geçirilebilir. Birkaç basit önlemi aldığınızda, sanal dünyadaki alışverişte kredi kartı kullanmanın restoran veya dükkanda kullanmadan daha az riskli olduğu görülmektedir. Alışveriş ettiğimiz yerlerde restoranlarda , akaryakıt istasyonlarında vs. kartımızı kimselere teslim edebiliyoruz oysa güvenilir internet sitelerinde bu risk daha düşüktür. Kısacası internetten alışveriş ederken bu konuda ilave bir endişe gereksizdir diyorum. Daha önce İnternet üzerinden alışveriş yapmamışsanız, kitap veya CD gibi düşük tutarlı ürünleri sipariş ederek başlayın. Öte yandan herkes bir web sitesi açabilir. Sadece güvenilir tanıdık web dışında ismi tanınan marka kuruluşlarının web sitesinden alışveriş edin. Alışveriş yapılan sitelerdeki tüm bilgileri iyice okuyun özellikle kredi kartınızdan ne kadar para çekileceği, ürünün size nasıl gönderileceği, kaç gün ,içinde geleceği kargo ücrete dahil olup olmadığı özellikle bilgi edinilmelidir.

             ABD 'de yapılan bir araştırmaya göre tüketicilerin % 33 internetten ürün seçip mağazaya gittiği, %19 u ise mağazaya gidip sonra online ürün satın alıyor. Bu da kısaca tüketici artık internete araştırma ve inceleme yapmadan alışveriş yapmıyor anlamına geliyor. Bu tezden yola çıkarsak ileriki zamanlarda biz tüketiciler mağaza mağaza gezip ürün alma işi bitecek ve E- ticaret kapsamında belki de market alışverişini bile oturduğu sandalyesinden yapma durumuna gelecektir.


online alışveriş hakkında daha fazla bilgi almak ve ün güvenilir online alışveriş siteleri için burayı tıklayınız..

Son Düzenleme: srderm ~ 29 Temmuz 2013 19:06
mrfunky
30-07-2013, 18:31   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Merhabalar,sistemi çok güzel özetlemişsiniz.Dediğiniz gibi artık mağaza mağaza dolaşıp fiyat karşılaştırmaktansa,örneğin elektronik bir eşya mı alacaksınız bakıyorsunuz toptancıların kayıtlı olduğu bir web sitesine, en ucuzunu bulup ordan alışverişinizi yapıyorsunuz,yani boşu boşuna parekendeciyi zengin etmeye gerek yok,o yüzden bu rekabet fiyatların da düşmesini sağlıyor ve sonuçta yine tüketici faydalanıyor bu işten.Bir de bilmiyorum her mağaza uyguluyor mu ama hani illa ki mağazadan alışveriş yapıcam diyorsanız bazı mağazalara alacağınız ürünün internette bir toptancıda daha uygun fiyata satıldığını gösterdiğinizde aynı ürünü size internette o toptancının sattığı fiyattan da satabiliyorlar,maksat müşteriyi kaçırmamak zaten büyük elektronik mağazaları toptan olarak alışveriş yaptıkları için her halükarda kar yapıyorlar ama bunu genellikle müşteriler bilmez mağaza çalışanlarına sorunca da pek söylemek istemezler ama böyle bir uygulama var,aklınızda olsun,illa kredi kartı kullanmayacağım mağazadan alıp nakit ödeme yapacağım diyorsanız ya da bunun yerine ön ödemeli paysafecard da kullanabilirsiniz.Yazınızda mesela kredi kartıyla ilgili akla takılan en önemli soru olan güvenlik konusuna değinmişsiniz,bence bu kolayca es geçilemeyecek bir konu.Örneğin geçen hafta bilgisayar malzemeleri satan bir internet sitesi üzerinden sipariş verecektim,ancak tüm bilgileri girdim ve işlemi onayladıktan sonra işlemin gerçekleştirilemediğine dair bir onay alınca baya bir huzursuzlandım çünkü acaba para çekildi mi bankadan yoksa ürün depolarında mı bitti falan gibi soru işaretleri takıldı kafama,ardından hemen ertesi gün mağaza yetkilileri ile yazışmaya geçtim ama açıkçası o huzursuzluk bana yetti.Ama ileride e-ticaretin katlanarak gelişeceği konusunda hiç şüphe yok.