Optimus G Pro'ya göz tanıma teknolojisi

CHIP Online
15-03-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

LG'nin merakla beklenen yeni cebi, Galaxy S4'teki bu teknolojiyi çoktan kullanmış bile...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/opt ... nolojisi_39202.html

Resimlerle: En iyi 14 Samsung Galaxy!

LG'nin akıllı telefon piyasasına son armağanı Optimus G Pro, göz tanıma teknolojisi ile birlikte geliyor. LG'nin Smart Video özelliğinin bir parçası olan teknoloji, Samsung'un Galaxy S4'te tanıttığı göz yardımıyla sayfa kaydırma teknoloijisinden biraz daha farklı çalışıyor.


LG'nin yeni UX ürünü olan Smart Video özelliği, kullanıcının telefona bakıp bakmadığını saptayacak. Örneğin telefonda video oynarken başka bir yere baktığınızda, söz konusu teknoloji bu hareketi fark ederek video'yu durduruyor ve ancak ekrana baktığınız zaman video'yu kaldığı yerden devam ettiriyor. Bu da dikkat dağılmalarına rağmen hiçbir görüntüyü karçırmamak adına güzel bir özellik olarak "göze çarpıyor."


Smart Video özelliğinin yanı sıra, LG'nin Optimus G Pro'da sunacağı bir diğer kullanışlı özellik; telefonun iki kamerasıyla da aynı anda fotoğraf çekebilme imkanı. "Dual Camera" adlı özellik, telefonun ön ve arka kamerasıyla aynı anda görüntü yakalama imkanı vererek, fotoğrafı çekenin de kadraja girmesini sağlıyor. "Magic Remote Pad" ve "Text Keypad" özellikleri de LG marka akıllı televizyonları kontrol etmeye yarıyor. Son olarak ise LG, Android'in klasik yeşil arka planından bıkanları da düşünmüş. Bundan sonra Optimus G Pro'nun kişiselleştirilebilir arka planında istediğiniz renk ve desenlere sahip olabileceksiniz.


Optimus G'nin satışlarına başlandığı şu günlerde, anlaşılan LG tüm yeniliklerini Optimus G Pro'ya saklamış. Üstelik teknoloji devinin, bu yeni özellikleri diğer gelecek nesil ceplerinde de yer vermesi bekleniyor.

Tüm Konu: Optimus G Pro'ya göz tanıma teknolojisi

Resimlerle: En iyi 14 Samsung Galaxy!

Kaynak: www.chip.com.tr