Örnek Proje İçin Yardım İstiyorum

shekil163
22-12-2014, 00:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
Ben Anadolu Teknik Lisenin Bilişim Teknolojileri bölümü Veri Tabanı dalında eğitimimi tamamladım ve şuan Mersin Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümünde eğitimime devam ediyorum.
C# Diline hakimiyetimin olduğunu düşünüyorum ve bunun yanında üniversite eğitimi olarak 2 aylık bir c++ bilgim var...
Aynı zamanda Grafik,PHP,Jquery konusunda başarılı arkadaşlarım da var.
Ancak buna rağmen kendimize proje bulmakta güçlük çekiyoruz...
Hem az çok bişeyler yapmak zamanı değerlendirmek, hem de -malum öğrenciyiz- ek gelir imkanı sağlamak istiyoruz..

Sizden istediğim;


  • Nasıl projeler geliştirebiliriz?
  • Bir bilgisayar programından neler beklerdiniz?
  • Hangi alanda yönelmeliyiz?(Web/Masaüstü/Android)

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler

mehmet_93
22-12-2014, 10:23   |  #2  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Öncelikle bir programı yapmak kadar tanıtmakda önemli onu belirteyim. Hangisi daha karlı konusundada malum günümüzde masaüstü programları çok çeşitlendi. eğer yaratıcı ve faydalı bir projeniz varsa veya satabilceginiz şirketler varsa masaüstü programları belki işinize yarar. Site kodlama normal programlardan daha mantıklı gibi çünkü site yapımcısı arayan insan sayısı daha çok. Çok aranan bir scripti yapıp satabilceginiz gibi bundan daha makulü biriyle anlaşıp (firma okul v.s) onlar için site yapmak daha iyidir. Ama günümüzde android oyun ve programları eğer tanıtımı iyi yapılırsa ve gerçekten tutarsa çok büyük kar elde edebilirsiniz. Mesela tutulcak bi oyun (Oyun sektörü kadar program sektörüde eksik android de fakat gerçekten eksik olan bir alanda yapılan bir program olursa alıcısı eminimki çıkar.Oyunda ise profesyonel olmak bi yana minercraft gibi kare kare olan veya flappy birds gibi çok basit yapımlı bir oyunda tutabildigine göre yaratıcı farklı fikirler bulursanız oyun sektörünün önü daha açık gibi). yapıp play de 1 tl den satsanız. Oyun ilgi görse ve en azından 300-500 kişi bile indirse öğrenci için gayet iyi para olur öğrenci için. Tabi en başta belirttiğim tanıtımın önemi çok büyük :)

Son Düzenleme: mehmet_93 ~ 22 Aralık 2014 10:29
shekil163
22-12-2014, 15:14   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Aslında ben de androide yönelmeyi düşünüyorum ama javaya mı başlasam yoksa c#-xamarin üzerine mi yoğunlaşsam bilemedim. Android yazma için bildiğiniz kolay öğretici bir eğitim sistemi videoları vs. var mı? Aşırı basite indirgenmesine gerek yok sonuçta algoritma vs aştığımı düşünüyorum artık...