osmanlı'nın kaybettiği topraklarda huzur yok

selim_firat
18-04-2016, 13:23   |  #1  
selim_firat avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 15
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

objektif bir şekilde bakınca rahatça görülebilecek durum.

kuzey afrika osmanlı'dan çıktığından beri önce avrupalıların kolonisi oldu, asimilasyona uğradı, sonra kukla diktatörler tarafından demir yumrukla yönetildi, şimdi de yapılan çakma devrimlerle insanlar gene birbirini yiyor.

ortadoğu da aynı şekilde. nasıl bir bok çukuru olduğunu en iyi biz biliyoruz zaten. osmanlı'dan çıktığından beri sömürüler, kanlı diktatörler, iç savaşlar, terör örgütleri mahvetti bölgeyi. milyonlarca insan öldü, yine milyonlarcası göç etti.

balkanlar ilk ikisi kadar kötü olmasa da oraya da iyi diyemeyiz. srebrenica soykırımı başlı başına bir facia. fakirlik de büyük bir problem balkanlar'da. ab'nin desteği olmasa yunanistan'ın halini biliyoruz mesela.

ülke içinde barış ve huzuru sağlama konusunda osmanlı gerçekten çok çok başarılı bir devletti.

edit: türkiye'yi değerlendirmeye almadım. türkiye'nin durumu da kötü olsa da sonuçta türkiye osmanlı'nın ardılı. o yüzden türkiye diğer bölgelerden farklı.

edit: ortadoğu falan hep karışıktı deniyor. osmanlı dönemi hariç deyin. osmanlı zamanında karışık değildi. osmanlı'dan ayrılır ayrılmaz da eski haline döndü işte.
bir de; ben ortadoğu'daki, kuzey afrika'daki vs. halihazırdaki durumdan bahsediyorum, adam gelmiş bana "bu ülkeyi atatürk kurtardı tağam mı?" sığlığında bir cevap veriyor. karşı argüman yok, bir fikir yok... amk, konunun atatürk'le ne alakası var şimdi? atatürk kurtarmadı mı dedik? "osmanlı'nın kaybetmediği toprak mı kaldı?" diyor. lan ben de onu diyorum işte, kaybetti. kaybettiği yerlerde de işler kötü onu söylüyorum.

anlama kapasitesi bu kadar düşük insanları burada görmek üzücü gerçekten.

cleverman
18-04-2016, 18:38   |  #2  
cleverman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 30
2,510 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Selim Fırat; söyle bakalım Osmanlı'yı kim kurdu ve amacı neydi?

Osmanlı'ya neden matbaa 234 yıl geç girdi?

Keçecizade Fuat Paşa, o meşhur sözüyle neyi anlatmak istemiştir?

Erdoğan, Amerika'yı ilk keşfedenler Müslümanlar'dır, dedi. Bu söz doğru mudur, doğruysa, ne anlama gelir?

Son soru: Hristiyanlık ve İslamiyet varoluşlarını kime borçludurlar?

Kolay gelsin!..