Otonom Araçlar

bicaps
25-08-2019, 21:32   |  #1  
bicaps avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Otonom araçlar

Teknolojinin hızlı gelişimi her alanda olduğu gibi otomotiv sektöründe de köklü değişikliklere sebep oluyor. En önemli değişiklik otonom araçların yollara çıkmasıyla olacak gibi duruyor.

Teknoloji bağımlılığı ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmaları bulunan, bu anlamda gerek eğitim, seminer ve danışmanlık hizmetleri veren, gerekse de görsel basında programlar yapan ve  makaleleri yabancı dillere çevirilerek yayınlanan Sosyal medya uzmanı Deniz UNAY, konuyla ilgili bilgiler verdi.

Birkaç yıl içinde sürekli olarak gelişen, önce yarı otonom şimdi ise otonom olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan araçlar toplumu pozitif yönde etkileyecektir diyen Unay, “Otonom araç deyince, radar, GPS, odometri, bilgisayar görüşü gibi teknolojileri ve teknikleri kullanarak, otomatik kontrol yöntemiyle trafik akışını ve çevresini sensörler vasıtasıyla algılayarak sürücüye ihtiyaç duymadan hareket edebilen araçlardır.”


Unay, “Otonom araçlar binek otomobil sektöründe büyük değişikliklere sebep olacaktır. Gelişme çalışmalarıyla endüstri haline dönüşen ve giderek daha çok yatırım yapılan sektör yılda yaklaşık %16 büyüyor, 2025 yılında 1 milyar Euro gibi bir büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor.”


Bu sistemlerin sanayi ve toplum üzerinde bir etkiye sahip olacağını söyleyen Unay, şu şekilde devam etti:
“Yaşam standartları yönünden baktığımızda kaza sayılarının azalması, araç kullanımının kolaylaşacak olmasıyla toplu taşımadaki kalabalığın azalması toplum açısından faydalı olacaktırlar. Negatif yanı ise eğer sıvı yakıt kullanımı devam ederse artan araç sayısı ve tüketim ekonomik olarak sıkıntıları beraberinde getirecektir.” Dedi.

melissam
30-08-2019, 01:09   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2018

Doğru tespit hocam. Fakat aha çok yolumuz var. Özellikle Türkiye'de çok daha fazla. Yurt dışında tesla kiraladım, bir ara kasaba arası yoldan çıktı ben müdahele ettim direksiyona. E Türkiye'de çizgiler birbirine girmiş, sürekli kazı çalışmaları ve, otonom araçlar için zorlu bir parkur...

Temel Yapa
28-10-2019, 22:37   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2019

tespit doğru üstad.