(Over-Clock) soğutma sorun çözümleri

Kapalı Hesap (34907)
26-08-2008, 14:26   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

SuperPi 1M  / 2012  over-clock  dünya rekoru Türkiye'den!

( HWA ) adlı overclock takımı yeni bir dünya rekoruna daha imza attı. Uzun denemeler sonunda  birincilik artık ülkemizde. SuperPI testinde yapılan yarış'ta Ferit Karşanbaş, Koray Kuşçu ve Recep Kulan isimli arkadaşlarımız, sıvı azot soğutma ile Intel Core i7 3770K işlemciyi tam 6971 MHz'e çıkartarak rekoru elde ettiler.  SuperPI testinde 5.172 saniye ile dünya rekorunu ülkemize kazandırdılar. 2 rekor ise özel olarak modlanmış işletim sistemi ile en hızlı Windows açılışlarından birine de imza attılar. yeni rekorlar bekliyoruz Arkadaşları tebrik ediyoruz.

SuperPI testinde yapılan Sistem özellikleri; ASUS Maximus V Formula Z77

Intel 3770K G-Skill Ripjaws F3 17000 2x2 Gb Corsair HX1000

http://www.youtube.com/watch?v=r ... ndex=1&feature=plcp

İlginizi çekebilir ,Gigabayte fabrikası Anakart Üretimi :

http://www.youtube.com/watch?v=5 ... =player_profilepage

Kaynak: AsusTurkiyeTR Video:     http://www.youtube.com/user/AsusTurkiyeTR

şimdi farklı alternatiflerden

Soğutma Sıvı Azot (Nitrojen)i tanıyalım  Sıvı Azot (Nitrojen) Soğutma nedir:?

 http://www.youtube.com/watch?v=LVBZUcxvrys&feature=related

Atmosferin %78`ini oluşturan azot iki temel özelliğiyle, birçok endüstride yoğun olarak kullanılan bir gazdır. Azot birçok malzemeye karşı inert olup, sıvı haldeyken oldukça soğuktur. Bu özellikler Azot`u vazgeçilmez ve emniyetli bir dondurucu ve soğutucu yapar. Sıvı azot, birçok düşük ısı uygulamasının tercih edilen gazıdır.

          Sıvı azot endüstriyel anlamda ve büyük miktarlarda sıvılaştırılmış havadan destilasyon yoluyla üretilir ve LN2 şeklinde tanımlanırsa da doğru yazılış şekli N2(l) dir. Dondurucu bir sıvı olup canlı dokuyla temas etmesi halinde ani donmaya neden olur. Ortam sıcaklığından uygun şekilde izole edilmesi durumunda, basınç uygulaması gerektirmeyen bir azot gazı kaynağı oluşturur. Suyun donma noktasının çok altındaki sıcaklıklarda kalabilme özelliği (77 K, -196°C veya -320°F), sıvı azotun çok değişik alanlarda kullanımını mümkün kılar

kaynak:http://www.selcukiltek.com/equipment-107-sivi-azot.aspx

          Gelişmiş  Hızaşırtma (Over-Clock) nedir öğrenelim bilmeyenler için:
         Overclock, bir bileşenin kendisi için belirlenmiş saat frekansının üzerinde (over – clock) çalıştırılması anlamına gelir.Hızaşırtma, (İngilizce'de "Over-clock") bilgisayar parçalarının sınırlarını zorlamak demektir,
        Bilgisayarlarını satın aldıkları Uygun fabrikasyon ayarlarından daha hızlı çalıştırmak isteyip, bellek ve işlemci hızını tanım değerlerinden yükseğe çıkartmak ,hız aşırtmak (Over-Clock)isteyebilirler ,Bazı durumlarda kararlı bir çalışma için bileşenlerin çalışma gerilimini de (voltage) artırmaları gerekebilir adım adım yavaş yavaş sisteminizin izin verdiği ölçülerde artırılmalıdır ve elbette bu daha çok ısınma demektir.,sisteminizdeki donanım yeterli sogutma yapılmaz ise donanımınızı kaybedebilirsiniz,bu sebeble iyi bir sogutmaya ihtiyacınız var. 
         Hızaşırtma (Over-Clock) işlemi eskiden olduğu kadar mucizeler yaratmıyor Aynı zamanda işlemci ve bellekleri garanti dışı bırakarak, arıza durumunda cebinizin yanmasına neden olabiliyor, kararsız çalışma tehlikesi de cabası Bu nedenle BIOS'taki çoğu salınım (frequency) ve gerilim (voltage) ayarının ya olduğu gibi bırakılması veya AUTO (kendi ayarlı) ayarına getrilmesi gerekiyor Ama yine de ayarlamak isterseniz bunları BIOS'taki ADVANCED (gelişmiş) sekmesinden yapabiliyorsunuz.ileri düzey kullanıcılara tavsiye edilir.
         İşlemci hızını belirleyen iki faktör vardır. Bunlardan ilki, veriyolu hızı (FSB); ikincisi ise işlemci çarpanı. Bu iki değerin çarpımı, bize işlemcinin hızını verir. Örneğin, veriyolu hızı 300 MHz ve çarpanı 7 olan bir işlemcinin çalışma hızı:300×7= 2100 MHz dir. bir işlemcinin hızı arttırılmak istendiğinde, bu iki değerden bir tanesinin veya her ikisinin değiştirilmesi gerekiyor.bu değerlerden herhangi birinin arttırılması, işlemcinin daha yüksek hızlarda çalışmasını sağlar. Mesela, 300 MHz olan veriyolu hızı, 400 MHz olsaydı:
400×7= 2800 MHz. Yani işlemcimiz, 2100 MHz yerine 2800 MHz'de çalışacaktır. Veya çarpanı değiştirseydik, yine aynı şekilde hız artmış olacaktı :
300×9= 2700 MHz. Olacaktır.

        Tavsiye edilen En iyileştirilmiş (Optimal)  Bios ayarları:
        İşlemci Harici Salınım Hızı (CPU External Freq (MHz)) : Bu ayarı işlemcinizin tanımlanan değerlerinde bırakmalısınız.
        İşlemci Çoklu Salınım Hızı Ayarı (CPU Frequency Multiple Setting): AUTO 
İşlemci Salınım Hız Çarpanı (CPU Frequency Multiple): Bu ayarı işlemcinizin tanımlanan değerlerinde bırakmalısınız 
        Sistem Başarımı (System Performance): En iyileştirilmiş (Optimal) 
         İşlemci Arayüzü (CPU Interface): En iyileştirilmiş (Optimal) 
         Bellek Zamanlamaları (Memory Timings): En iyileştirilmiş (Optimal) 
         FSB Yayılı İzge (FSB Spread Spectrum): Devre dışı (Disabled) Bu ayar sistemin Avrupa Elektromanyetik Girişim (European electromagnetic interference, EMI) ölçümlerini aşabilmesini olanaklı kılıyor Yöntem olarak küçük FSB hız değişikliklerinden yararlanıyor Yine de uyaralım, bu ayarı çok büyük değerlere getirmek internet bağlantınızı bozabilir ve hatta hızaşırtılmış (overclock) sistemlerde kararsızlığa sebeb olabilir. 
          AGP Yazılı İzge (AGP Spread Spectrum): Devre dışı (Disabled) Yukarıdaki açıklamamız bu ayar için de geçerli, farkı bu ayarın Gelişmiş Grafik Arayüzü (Advanced Graphics Port, AGP) için olmalı 
          İşlemci Çekirdek Gerilim Ayarı (CPU VCore Setting): AUTO (kendinden ayarlı) 
          İşlemci Çekirdek Gerilimi (CPU VCore): Eğer yukarıdaki ayar AUTO değilse burada işlemcinizin tanım değerindeki gerilimi (voltage) seçin.

(Over-Clock)Soğutma'da Merak Edilen Tüm konuları. 
          Her bilgisayar belirli,ısı yaratır. Fakat elektronik devreler ile ısı, hiç de uyumlu olmayan bir ikilidir. Öyle ki kasanızın ısısı yükseldikçe, çökme ve kilitlenmeler yaşanabilir. Özellikle overclock yapılmış işlemci,ekran kartı, kasa soğutmasına ve overlock yapılmış anakart'a,işlemciye,ekrankartına,reme çok dikkat etmelidirler...
          Ekran kartlarına da hızaşırtma (over-clock)uygulanabilir. Bunun için eğer ATi kartlarda ATiTool, N Vidiaekran kartlarında RivaTuner programı kullanılabilir, Elektronikte kullanılan her çipin belirlenmiş bir saat frekansı vardır ve temel birimi ise Hertz'dir (Hz).
sıcak hava soğuk havadan dahi hafif olup yukarıya doğru yükselmektedir. Bu nedenle kasa soğutmasında izlenecek ana yol; soğuk havanın kasanın ön tarafından girmesi ve kasa içinde oluşan tüm sıcak havanın kasanın arka üst taraftan dışarı çıkmasıdır.
arkadaki fan Aspiratör,görevi görmeli sıcak havayı ısıyı uzaklaştırmalıdır
Örnek:

Kasa içindeki sıcak havanın dışarı atılmasının yeterince verimli şekilde sağlanamadığı durumlarda sisteme min. 80 mm çaplı ikinci bir fan (egzoz fanı) eklenerek bu sorun kolaylıkla halledilebilir.
Fan ne kadar büyük olursa o kadar çok soğutma yapılır O kadar'da fazla havayı sirkülasyon yapar.Örnek 2500rpm devirle dönen  120 mm çaplı fanla, 80 mm çaplı 2500 rpm devirle dönen fandan daha çok soğutma yapılır.,RPM dönüş hızı deviri ne kadar düşerse Okadar az soğutma yapar tabiki 2500rpm hızla dönen fandan daha az soğutma almak istiyor iseniz fan çapını düşürmek'te çözümdür,120 mm fanın rpm devir hızını düşürerekte daha az soğutma sessizlik anlamına gelir.Fanın özelliklerinde(RPM yüksek devir )(ses seviyesi DB) düşük olanları tercih ediniz dikkat ediniz  Yani fan seçimi size kalmış. ne kadar havayı haraket ettirdğini görebilirsiniz .,
Bu sırada ne kadar fan O kadar toz demek. Toz da bilgisayarınız için Soğutmadaki engel etkenlerden biri olduğuna göre bir fan-filtresi almanızı tavsiye ederim.
örnek:Benim seçimim
Thermaltake
    fan-filtresi  Kasa içindeki tüm kabloların hava dolaşımını engellemeyecek şekilde düzgün yerleştirildiğinden emin olun. Gerektiğinde kabloları bir araya toplayarak hava sirkülasyonunu engellemeyecek şekilde ilgili aparatlar ile bağlayın.
Donanımlarınızdaki ses artışı üretilen model'lere markalara göre değişim göstermektedir.
Donanımınızdaki (RAM) ısınmaları kasa fanları ile gideremiyor iseniz, soğutmak için rem soğutucu tavsiye ederim.
Memory,rem soğutucuları:
örnek: Benim seçimim
Thermaltake Memory,Rem soğutucuları
VGA,Ekran kartı soğutucuları:
örnek:Benim seçimim
Thermaltake Ekran kartı soğutucuları
Notebook soğutucuları:
örnek:Benim seçimim
Thermaltake Notebook soğutucuları
Kasa soğutmada Bir başka soğutma yöntemi Su soğutma sistemleri'nide kullanabilirsiniz. Bugün birçok DONANIM üreticisi  su soğutma sistemleri satışa sunmuştur. Su soğutma sistemlerine genelde soğutma performansından ziyade ses (db) seviyesini düşürmek için tercih edilmektedir. Tabi ki su soğutma sistemlerinin soğutma performansları hava yani fanlı soğutucular ile elde edilen sonuçlardan daha üstün soğutma olacaktır, su soğutmadaki temel geçiş sebebi sessizliktir.
Piyasada Zalman, Themaltake ,Gigabyte'ın su soğutma çözümlerini bulabilmek mümkün.
işlemciler için soğutmadaki etkenler:
İntel -VE -AMD
Termal Macun,Isı macunu (termik macun veya emestat macunu) ,İngilizce Thermal Paste olarak verilen ad bu maddeyi  ısı iletimini sağlamak için kullanılan bir macundur. Daha çok işlemci ile fan arasında kullanılır.
İşlemci ile fanın metal heatsink'i arasında sürülerek, iki madde arasındaki ısı iletimini kolaylaştırmak için kullanılır.işlemci ile fan arasındaki ısı iletimini arttırmak için termik macun kullanılır.cooler macun,termik macun,emestat macunu
Isı iletimini artırmak için genellikle yüksek oranda metal (özellikle gümüş) kullanılır böylece işlemciler uzun yıllar sorunsuzca çalışabilir.
örnek:Benim seçimim
işlemci soğutucuOCZ Vendetta 2 Gigayte Termal soğutma çeşitleri
Bilgisayarınızın çıkardığı sesten rahatsız oldunuz. Bu ses kaynağının en büyük sebebi de 1.işlemci soğutucuları.2 kasa fanları 3.ekrankartı fanı Özellikle de, standart fanlar bilgisayar yük altındayken overloc lu iken oldukça fazla ses çıkarabiliyorlar. Sessizlik isteyenler de, genellikle sessiz su soğutma sistemi tercih ediyorlar.Yani Pasif Soğutma, Pasif soğutma çözümlerinde fan yer almaz. Soğutucularda ses oluşturan parça fandır.
Fansız(sessiz) Pasif soğutma CPU (işlemci)su soğutma sistemi
örnek:Benim seçimim
CPU Cooler ZERO Therm
Zerotherm BTF95, sistemlerini sessizleştirmek isteyen pc kullanıcıları için üretilmiş yüksek performanslı saf bakır bir soğutucudur. Standart soğutuculara gore yüksek performansı, sıfır ses özelliği ve kelebek dizaynı ile profesyonellerin seçimidir. BTF95'de fan yer almadığı için soğutma işlemi sırasında hiç ses çıkmaz.
Fansız(sessiz) Pasif soğutmalı anakart soğutucuları:
örnek:Benim seçimim
Gigabyte GA-X48T-DQ6Demir Alaşımlı Buğucu Bobin, Isı Direnci Düşük Gerilim Besleyiciler (Lower RDS (on) MOSFETs ) ve Daz Az ESR'li Katı Kapasitörlü tasarım ile yüksek kalite işlemci güç modülü
Enerji tasarrufu sağlayan buluş; GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu Teknolojisi tasarımı
Chıpset soğutucuları:

örnek:Benim seçimim
Thermaltake Cipset soğutucuları

Overclock Yararları ve zararları 
Sessiz Bir PC istermisiniz
Bu yazıda bilgisayarınızın kasasındaki ses kirliliğini nasıl yok edebileceğinizi bulacaksınız.
PC için susturucular hizmetinizde

fARKLI Alternatif Sessiz, Perfosmanslı ve düşük maliyetli bir SU Soğutma Sistemi

BU KONU ÇALIŞMAM DEVAM EDİYOR

extreme water cooled http://www.youtube.com/watch?v=LRi3goene5k

ilginizi çekebilir Akvaryum PC ;SUDA ÇALIŞAN PC GÖRDÜNÜZMÜ.?

http://www.youtube.com/watch?v=Nh4ENJG0xd8&feature=related


" işlemcim için maximum  sınır sıcaklık  ne olmalı?"

Sıcaklıklar amd CPU'lar için belirtilen maksimum sıcaklığıdır. Bu CPU sıcaklığı ölçmek için dahili bir diyot yoktur. cpu sıcaklık ölçüm doğruluğu ana kartına bağlıdır; Bu nedenle, ana kart tarafından bildirilen cpu sıcaklığı belirtilen maksimum sıcaklık olsa bile cpu sıcaklık değişim mümkündür.

AMD Athlon, Athlon 64, Opteron, Duron and Sempron

All Slot A CPUs (Athlon classic, Athlon Thunderbird) 70°C

Athlon Socket A up to 1 GHz, Duron up to 1.3GHz 90°C

Athlon "Thunderbird" Socket A 1.1GHz or more 95°C

Athlon MP 1.33GHz or more 95°C

Athlon XP up to 2100+ 90°C

Athlon XP 2200+ and faster 85°C

Duron "Applebred" 1.4G and faster 85°C

AMD Opteron 69 or 70°C depending on model

Athlon 64, 64FX, Sempron Most models 70°C; 65°C for some Socket 939 Athlon 64 models

Athlon 64 X2 (dual core) 65°C

AMD K6 series

All K6 CPUs (166-300MHz) and most K6-2/K6-III CPUs 70°C

K6-2/K6-III CPUs, model name ending with X (e.g. K6-2-450AFX) 65°C

K6-2-400AFQ (uncommon) 60°C (!)

K6-2+, K6-III+, most mobile K6/K6-2 CPUs 85°C

mobile K6/K6-2 model name ending with K (e.g. mobile K6-2-P-400AFK) 80°C

Intel Celeron / Pentium
Intel Pentium III Intel Pentium II Pentium III Socket 370 500-866MHz, Pentium III Slot 1 (first generation, OLGA) 550-600MHz, Pentium III Slot 1 ('Coppermine') 500-866MHz 80-85°C depending on model

Pentium III Socket 370 and Slot 1, 933MHz 75°C

Pentium III Slot 1 933MHz 60°C (!)

Pentium III Slot 1 1GHz 70°C for newer versions 60°C (!) for older version

Pentium III Slot 1 1.13GHz (first version) 62°C (!)

iNTEL CELERON, en yüksek sıcaklık termal sıcaklıklar.Intel Celeron / Celeron

Celeron 266-433MHz 85°C (max. CPU case temperature)

Celeron 466-533MHz (0.25µ)

70°C (max. CPU case temperature)

Celeron 533-600MHz ('Coppermine) 90°C

Celeron 633 and 667MHz 82°C

Celeron 700-850 MHz 80°C

Celeron 900MHz-1.4GHz 69-70°C depending on model

Celeron 1.7GHz and faster 67-77°C depending on model

Pentium II, en yüksek sıcaklık termal sıcaklıklar.

Intel Pentium II

Pentium II (1st generation, 'Klamath') 72-75°C depending on MHz

Pentium II (2nd generation, 2.0V core), 266-333MHz65°C

Pentium II (350-400MHz) 75°C

Pentium II (450MHz) 70°C

Intel Pentium 4, Pentium 4 Extreme Edition, Pentium M

Pentium 4

Max. Sıcaklık daha çok modele ve çipsete bağlıdır, ancak hiçbir . kesin Bilgi YOK, modelle Intel'in teknik özelliklerine bakın.

(Düşük: 64 ° c, en yüksek Extreme Edition 3.2 GHz P4: P4 Willamette 1.8 GHz ile 78 ° c). 64°C - 78°C

Pentium M 100°C (!)

iNTEL Pentium D , en yüksek sıcaklık termal sıcaklıklar.

Intel Pentium D (dual core)

Pentium D 820 (2.8GHz) 63°C

Pentium D 830 and 840 (3.0-3.2GHz)69.8°C

Intel Pentium Pro

Pentium Pro, 256 or 512K L2 cache 85°C

Pentium Pro, 1MB L2 cache 80°C

Not: Genellikle iç termal sıcaklık diyot tarafından bildirilen sıcaklığıdır daha düşük olan azami sıcaklık, Pentium 4 ve Pentium d sıcaklığı özellikleri gösterir. Bildirilen "cpu sıcaklığı" BIOS 'ta belirtilen sıcaklık yüksek olsa bile, bu nedenle, sisteminiz iyi çalışıyor olabilir. Bu güvenli olduğunuz anlamına gelmez.kesin sonuçlar için üreticinin sonuçlarına bakınız Ayrıca, bu değerler normal değil overclock CPU'lar için olduğunu unutmayın. Kendi sıcaklık değerleri maksimum belirtilen sıcaklıklar altında olsa dahi Over clock lu CPU kararsız çalışabilir.

kaynak:AMD,iNTEL

Konu Tarafımdan sürekli güncellenecektir. Umarım beğenirsiniz. :)

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (34907) ~ 22 Ağustos 2012 16:36
ustunahmet
26-08-2008, 14:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
371 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

güzel paylaşım teşekkürler
bir sorum olacak bunlar kaça mal olur

Borga-x
26-08-2008, 15:25   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

EN fazla 20YTL iki tane 120'lık fan

Eger işlemci sogutucusu ıstersen kesene gore kalıtelı bır seyler bulabılırsın tabiki..

Çok paran varsa su sogutmayo onerırım. Bu haftasonu yazımı yayınlıyorum. Orada su sogutma ile ilgili herşeyi bulabileceksiniz..

arda9292
28-08-2008, 10:43   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Elinize sağlık,Güzel bir çalışma teşekkürler.

Denek123
02-09-2008, 17:13   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
64 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Ya bunların hepsi bi ton para sogutmaya vereceginiz para ile orjinalden o hıza sahip bi sistem toplayabilirsiniz :)

AMA EMEGE SAYGI tesekkurler paylasşım için...

ntguzel
07-09-2008, 12:45   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
450 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık.

titi_boss_14
10-10-2008, 15:38   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
892 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

ELLERİNE SAĞLIK...

SilentwolF
12-09-2009, 10:56   |  #8  
SilentwolF avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

VAlla çok hoş olmuş eline sağlık...

alien_fx
13-09-2009, 22:47   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

güzel olmuş. thnx!

loseface
14-09-2009, 21:49   |  #10  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008
Alıntı: Denek123  
Ya bunların hepsi bi ton para sogutmaya vereceginiz para ile orjinalden o hıza sahip bi sistem toplayabilirsiniz :)

AMA EMEGE SAYGI tesekkurler paylasşım için...

su soğutmanın ayrı bi havası var ama be!!

Son Düzenleme: loseface ~ 14 Eylül 2009 21:49
Halil Şahin
19-09-2009, 02:18   |  #11  
Halil Şahin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
715 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

süper hemen denemek istiyorum...

Süleyman.
19-09-2009, 02:26   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Alıntı: Halil Şahin  
süper hemen denemek istiyorum...
Dikkat edin yalnız. Bunun için hem donanımınızı tanımanız, hem konu hakkında bilginiz olması gerekir. Ayrıca iyi bir PSU ve soğutma sisteminizin de olması gerekir.
Alıntı: Süleyman.  
İnceleyin:
 
https://www.chip.com.tr/konu/Overclock-Dosyasi_3429.html
https://www.chip.com.tr/blog/tekn ... l-Yapilir_1438.html
 
Yeterli PSU ve soğutma sisteminiz olması gerektiğini de unutmayın. Tam olarak donanımınıza ve "overclock"a ait detaylı bilginiz olmaksızın yapacağınız işlemlerin her zaman donanımınıza zarar vermesi ihtimali olduğunu unutmayın.
Halil Şahin
19-09-2009, 02:42   |  #13  
Halil Şahin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
715 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

çok saol eğer bir hata yaparsam(en iyisi başka biri denesin) walla çok ayıp olurdu daha bilgisayarı alalı 4 ay olmadı.

Kapalı Hesap (34907)
15-05-2010, 11:03   |  #14  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006
Alıntı: ati4830  
İyi Günler Bilgisayarımın Özelliklerini Aşağıda Belirttim
Anakart : MSI 7255
Ekran Kartı : HIS Ati 4830 Full HD 512 MB 256 Bit
İşlemci : İntel Duo Core E4600 2,4GHZ
Ram : Kingston 2 GB 667 MHZ DDR2
HDD: Seagate 160 GB 7200rpm
Power : Boost AT-X 400 W


Sorunum Şu : Bilgisayarım Çok Feci Şekilde Isınıyor , Dokunduğum zaman dıştan vs. titretiyor kaçak var gibi diğer bir olayda çok kasması normal bir oyunda bile cpu kullanımı %100 olabiliyor


LCD Monitörümde çok feci ısınmaya başladı son 2 aydır. Sebebi ne olabilir Sistemimde yeterli olmayan veya çakışan bir donanım olabilirmi ?


( Isınmayı önlemek için tüm kapakları açık durumda - Tüm donanımları söktüm teker teker taktım fanları işlemciyi temizledim nafile )
( Power supply 5 - 6 Aylık 400 w yeterli olması gerek kapanma gibi bir sorun olmadıgına göre )
( Virüsten kaynaklı bir problem oldugunu düşünmüyorum )
( Elektrik Hattım Topraklama Değil titretme bu nedenle olabilir mi )


Teşekkürler İyi Günler ...

 
Arkadaşım
1.Oyunlarda iyi bir sonuç almak için Ram takviyesi YAPINIZ .
Anakartın 2 ram slotlu , max. 4 GB ram kapasiteli ve DDR2 667 Mhz / DDR2 533 Mhz ram destekliyor.
http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1150# 
2.GPU-Z VE CPU COLER VB PROĞ.ların yardımı ile sıcaklık değerlerini kontrol ediniz.değerlerin normal seviyede olmasını sağlayınız.
3.Virüsten kaynaklı değil iyi bir soğutma hava sirkilasyonun olması gerekli kasa soğutma başlıklı yazımı okuyunuz.,
4.Elektrik hattınızın mutlak topraklama hattının olması gerekli aksi takdirde geri dönülemez zararlar ,sorunlar oluşabilir ,titreme bu nedenle olabilir.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (34907) ~ 15 Mayıs 2010 11:09
Kapalı Hesap (223846)
16-08-2012, 15:06   |  #15  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 206
5,277 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

ECS G41T-M9 anakart ile oc yapabilirmiyim ?

Kapalı Hesap (34907)
16-08-2012, 15:14   |  #16  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Elbette...Onay