Oyun Bilgisayarı Toplama Önerisi

alajet
11-10-2016, 13:24   |  #1  
alajet avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2016

Merhaba,

Forumda ilk mesajım / konu açmam denemem olduğundan dolayı, hatalar yapıyor olabilirim (Konu açmadan önce lütfen okuyun başlıklı mesajı okuyarak yola çıkmaya çıktım), bu hatalar bariz olursa kusura bakmayın. Gerekli düzeltmeleri yapmaya çalışırım.

Mevcut bilgisayarımda ısınma sorunları yaşıyorum. Bu bilgisayarı iki yılı aşkın bir süredir kullandığımdan dolayı da sistem yenileme yoluna gitmeyi düşünüyorum.
Daha önce hiç bilgisayar toplamadım. Bu nedenle özellikle sistem uyumluluğu, donanım için fiyat/performans gibi konulara hakimim diyemem. Bu nedenle destek almayı düşündüm, zira hazır kasalar arasında pek tatmin edici bir ürün bulamadım (Aradığın neydi, donanımların iyi olup olmadığını nasıl anladın diye sorarsanız, yine internette araştırma yoluna gittim. Sadece "X liraya ben şu sistemi toplarım" benzeri yorumlara bakmak yerine yerli/yabancı inceleme (review) makalelerini araştırdım).

Bütçem: Üst limitimi 8-9 bin lira olarak düşünüyorum. 6 bin liraya güzel bir sistem oluşursa, o da olur. Olmuşken pahalısı olsun gibi bir katı düşüncem yok.
Kullanım amacım: Başlıkta belirttiğim üzere oyun amaçlı kullanacağım bir bilgisayar istiyorum. WoW, Overwatch şu anda oynadığım oyunlar, fakat başka oyunlar da oynayabilirim. Bu oyunları belirli düzeyde kendi bilgisayarımda da çalıştırabiliyorum, sistem gereksinimleri aşırı yüksek değil, fakat genel olarak herhangi bir oyunda grafik düzeyini medium üzerinde tutmak istiyorum. Ultra high gibi düzeyler olmasa da olur.
Monitör: Monitörümü yenilemeyi düşünmüyorum. Her ne kadar mevcut monitörüm efsane bir görüntü performansı veriyor olmasa da, 4K bir monitöre geçmeyi düşünmediğim için bu alanda harcama yapmayı biraz gereksiz buldum. Aksi bir tavsiyeniz varsa, dinlemeye açığım.
PSU, Kasa: Donanım bilgim zayıf olduğu için bu noktada yorum yapmasam daha iyi sanırım. Zaten PSU biraz da diğer bileşenlere bağlı ortaya çıkan bir cevap muhtemelen. Kasa konusunda da sıvı soğutmalı bir kasa alıp almama konusunda kararsızım. Bu soğutma sisteminin ne derece etkin olduğu konusunda bir fikrim yok.
HDD: Arşiv insanı olmadığım için depolama alanına aşırı ihtiyacım olmuyor genellikle. SSD'li bilgisayar hiç kullanmadım. Sadece sistem başlangıç hızını artırdığına kadar gidiyor bilgim, o yüzden şu anda o da kesin olmalı diyemiyorum.
İşlemci-Ram: Skylake serisi ve DDR4 Ram düşünüyorum (Bunları nereden duydun da bize satıyorsun demeyin. Aslında diyin (= Esasen Skylake serisi, sadece kulaktan dolma bir bilgi yığını benim için, fakat o üst limit bütçeye çıkacaksam, daha eski seri işlemciler üzerine sistem kurmayı düşünmek mantıksız geldi, bilmem ne kadar doğru bir düşünce yöntemi)

Biraz uzun ifade ettim sanırım, fakat ne gibi bir beklentim olduğunu parça parça ifade etmek yerine tek bir mesajda derlemeye çalıştım. Donanım konusunda bilgili olmadığımdan, ifadeler de basit anlatımlı ve uzun oldu. Umarım okuması çok zor olmamıştır.

Güzel günler (=

Ümit Yasin TAŞMAZ
12-10-2016, 09:51   |  #2  
Ümit Yasin TAŞMAZ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
207 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Selamlar, biraz bekleyin skylake serisinde 7000 serisi geliyor. :) Bu konuyu ondan sonra güncelleyelim.

Ümit Yasin TAŞMAZ bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Mehmet Emin Bağra
18-10-2016, 11:55   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2016

merhabalar kolay gelsin elimde sizin tam istediğiniz tarzında bir makine var isterseniz bir iletişime geçelim ?