Oyun devine yasak şoku mu?

CHIP Online
21-03-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ubisoft'un oyunlarına yasak mı geliyor? İşte bir korsan koruma vukuatı daha...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/oyun-devine-yasak-soku-mu_18988.html

Resimlerle: Assassin's Creed (PC)

Ubisoft'un Assassin's Creed 2 ve Silent Hunter 5 ile uygulamaya başladığı yeni korsan koruma sistemi başına iş açmış gibi gözüküyor.

Steam kullanıcıları Assassin's Creed 2 ve Silent Hunter'ı oyun indirme listelerinde göremiyor. Bunun nedeni ise Steam'in Ubisoft'un aldığı tepkilerden çekiniyor olması. Ubisoft'un yeni kopya koruma sistemine verilen sert tepkilerden çekinen Steam, bu durumun kendi repütasyonunu etkilemesini istemiyor.

Ubisoft'un yeni korsan koruma sistemi orijinal oyun alan kullanıcıları bile çıldırtmış durumda. Internet bağlantısı olmadan oyunu oynamaya izin vermeyen yeni sistemi kıramayan korsanların çareyi siteye saldırmakta buldu. Bunun sonucunda da orijinal oyuna sahip olanlar bile oyunu saatlerce oynayamadı.

İnternet üzerinde oyunun korsan versiyonları dolaşsa da Ubisoft bu versiyonların tam anlamıyla çalışmadığını duyuruyor.

Tüm konu: Oyun devine yasak şoku mu?

İzleyin: Assassins Creed II'den taze fragman

Resimlerle: Assassin's Creed (PC)

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kim haklı?

Süleyman.
21-03-2010, 20:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

"Oyun devine yasak şoku mu?"
 
Hayır değil. Keşke öyle olsa.
 
Sadece Steam'in İngiltere sitesinden ulaşılamıyor ve bu yerel dağıtım ile ilgili bir durummuş, Ubisoft açıklamıştı bunu. Haber sadece dedikodu olarak çıktı. İngiltere'de satılmamasının DRM ile alakası yok. Üstelik şu an oyun Steam üzerinden alınabiliyor.
 
Keşke haberi yapmadan Steam'e baksaydınız.
 
"Kim haklı?"
 
Saatlerdir değil günlerdir oyunu para verip aldığı halde oynayamayan müşteriler haklı. Bu konuda çıkıp tek bir açıklama yapmayan, tek bir özür dahi dilemeyen, üç maymunu oynayan Ubisoft haksız.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 21 Mart 2010 20:07
efromcs
27-03-2010, 20:59   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Ubi orijinal oyun alan kullanıcılarının özgürlüğünü kısıtlamaktan başka bir şey yapmıyor. Bunu orijinal oyun karşıtı olduğumdan söylemiyorum bugün bu oyunu satın almayı ben d edüşünüyorum ancak Türkiye'deki internetin altyapı sorunlarını düşününce ben bu oyunu her istediğimde oynayabilecek miyim düşünmeden de geçemiyorum. Kaldı ki ben internetimi ne diye böyle bir sistem için yavaşlatayım ki? Eğlence mi? Zaten verdiğim 100 lira ile bu eğlencenin bedelini ödemiyor muyum? Ubi'nin yaptığı kullanıcılarla dalga geçmekten başka bir şey değil. Ben oyunu evimdeki ikinci bilgisayarda oynamak istersem ne olacak? Ya da diyelim ki laptopumla çıktığım seyahatde oynamak istersem ve internet de yoksa o yerde? Ubi kesinlikle haksız bu durumda. God of War adlı oyunun Türkiye'de 30000 adet satması bekleniyormuş. Türkiye'de 500000 PS kullanıcı varsa bunun içindeki 30000 kişi ile Sony bu oyundan Türkiye içersinde kar edebiliyorsa Ubi'nin de açgözlülüğünden biraz vazgeçmesi gerekiyor kaldı ki AC2 hem konsollara hem de PC'ye gelen bir oyun.  GoW3 ise sadece PS3... bu oyunun PS3 satışlarını arttıracağını ve Sony'nin GoW'dan elde ettiği karı katlayacağını da söylesek değişen hiç bir şey olmaz. GoW'un dünya çapında milyonlarca hayranı varsa -ki hepsi de PS kullanıcısı- AC'nin dünya çapında onmilyonlarca yüz milyonlarca hayranı vardır, hem konsol, hem pc olarak düşününce...

Ubi bu işten vazgeçmeli.