Oyun Firmaları Ve Saçmalıkları

gencarda12
31-05-2014, 08:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2013

Merhaba arkadaşlar içimden geldi ufak bir yazı yazmak istedim. Bunu herkes biliyordur ama ben yazmak istedim lütfen üşenmeyip okuyun.


Arkadaşlar, şu anda hiç bir firma biz oyunu oynayalım zevk alalım diye oyun üretmiyor. Amaç, hep oyun seviyesini kaldırıp bize yeni makineler aldırmak, mesela piyasaya yeni playstation oyunları PS4'te acaip bir performans veriyor PS3'te ise bu performan 4 de 1 ' i kadar, GTA 5 niye bilgisayara çıkmadı diyosunuz ? çünkü kaldıracak bilgisayar yok, ee böyle olunca bizde bilgisayar almayacaktık, Hani Rockstar Games çok zeki ya o yüzden çıkarmayacak oyunu unutun. Ayrıca i7 falan yalan arkadaşlar bir kaç sene sonra 300 400 liraya daha iyi parçalar gelicek oyunları i7 işlemci kaldırmıcak vesayre, neyse demek istediklerim bu kadar. İyi günler, forumlar.

mehmet_93
31-05-2014, 09:24   |  #2  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Biraz yanlış düşünüyorsunuz. Açıklaması için lütfen üşenmeyip okuyun :) Oyun ve donanım sektörü ilgilide olsa tek amaç yeni donanım aldırmak değil. Adamlar oyun yapıp satıyor ve bundan gerçektende çok güzel paralar alıyorlar (türkiyede genelde korsan kullanılıyor ama genelde:) Mesela nfs serisini ele alalım bütün seriyi oynamış biri olarak nfs 2 yi de bilirim run u da arasında gelip geçen onca seriyi de. Nfs her seride grafiği biraz daha ilerletti ve ilerletecekte. Ama burdaki amaç yeni donanım aldırmak değil oyunu daha oynanılaiblir daha gerçeğe yakın yapmaktı. Nfs 2 de ki grafikle oyunlar yapmaya devam etse sizce oyun satabilirmiydi ? Tabi adamlar oyun satmak için yeni oyun yapıyo kanmayın dersen o doğru olabilir. Ama bizlerde yeni oyun oynamak için alıyor veya oynuyoruz zaten. Sizin yeni pc almak için yeni oyun yapıyorlar demeniz belki telefon sektöründe doğrulanabilr. Henüz piyasada sony z ile oynanamayacak oyun yapılamayacak bir iş yokken z1 z2 yi falan çıkardılar ki gerçekten bu sadece bir pazarlama hilesi. Ama pc sektöründe ne kadar iyi donanımın varsa gerçekten de karşılığında o kadar kaliteli ve görseli gerçeğe yakın bir oyun deneyimin  oluyor. Yani sözün özü oyunlar bence piyasaya çıkarken ki hedefleri daha gerçekci ve daha kaliteli bir oyun deneyimi sunmak.(yeni donanım aldırtmayı dolaylı olarak söylemek mümkün tabiki.). Saygılar.

Kansor
01-06-2014, 01:45   |  #3  
Kansor avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2012

Bence baya saçmalamışsın kusura bakma da. IGN'yi takip edersen ilerleyen zamanlarda Rockstar'ın GTA V ve hatta Read Dead Redemption'ı PC'ye çıkarmayı düşündüğünü görürsün. İyi geceler.

Son Düzenleme: Kansor ~ 01 Haziran 2014 01:45
GannicusS
01-06-2014, 03:20   |  #4  
GannicusS avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
467 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

Aklına ne gelirse onun yazmışsın be mübarek bi oku yazdığınıKahkaha

okinkurt
02-06-2014, 09:52   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Oyunlar gelişiyor ama pc ye gelen oyunların %90 ında optimize sorunları var sen ne kadar iyi pc alırsan al fps düşüşleri ve kasmalar kaçınılmaz olarak var yani pc alacak olan adam bunları kabul ederek alıcak yoksa hayal kırıklıgı yaşar basit bir örnek en cokta bu örneği veriorum :D unreal 3 engine kullanan oyunlarda lag ve stutter var tabi bunları görebilenler ve göremiyip sallamıyanlar var bu sorun oyun motorundaki aksaklıklardan kaynaklı bioshock infiniti ve batman arkhamda bu yüzden abuk sabuk takılmalar mevcuttur bu takılmalar bin tl lik sistemdede aynı 8 bin tl lik sistemdede aynı kısmi çözümler olsada tam düzelmiyor pc de oyun böle sorunlu dediğim gibi oyunların %90 ı bozuk cıkıyor yamuk konsol portları vs şirketlerin amacı parca sattırmak olsa bile aldıgımız parcalar ile düzgün oyun oynıyamıyoruz ki :)) adam gibi oyun üretirlerse parca almak sorun olmaz ancak ben bir pc ye 2-3 bi tl verip oyunda abuk sabuk takılmalar göreceksem kıymeti yok ki görüyorumda alayı az veya cok takılıyor .