Oyun içi alışveriş gerçeği!

CHIP Online
09-03-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bedava indirilen ama oyun içerisinde para harcamanın neredeyse zorunlu olduğu oyunlarda şok gerçek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/oyu ... -gercegi_45759.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi Android oyunları

"Freemium" yani bedava indirilen ancak oyun içi alışveriş yapmanın neredeyse zorunlu olduğu oyun modeli, kazanılan gelir sayesinde ayakta kalmayı başardı. Ancak bu geliri gerçek yapanların oranı, şaşılacak derecede düşük.


Swrve'ün yayınladığı yeni bir rapora göre, tüm mobil oyuncuların sadece yüzde 0.15'i, oyun içi alımlardan elde edilen gelirin yarısından sorumlu. Bu gelirin yarısı ise, bahsettiğimiz yüzde 0.15'lik dilimin yüzde 10'luk kısmından geliyor.


Rapora göre, "freemium" oyuncularının büyük bir çoğunluğunun para harcamadıkları açıkça ortada. Raporda bunun yanı sıra, geçtiğimiz ay içerisinde ankete katılan aktif oyuncuların sadece yüzde 1.5'inin uygulama içi alım yaptığı belirtiliyor.


Gözükene göre pek çok alım, oyun yüklendikten sonraki ilk 24 saatin içerisinde yapılıyor ve ikinci yatırım bunun ardındaki iki saat içerisinde oluyor. Oyuncuların yarısından çoğu, iki hafta içerisinde tekrar bir alım yapıyor ve yüzde 14'ünden azı, devam eden günlerde bu yolu takip ediyor.


Kısacası, bir sonraki seviyeye geçebilmek için birkaç lira harcayıp can almayı tercih etmiyorsanız kendinizi kötü hissetmenize gerek yok. Mobil geliştiricilere gelir sağlamayan büyük bir çoğunluktan sadece birisisiniz.

Tüm Konu: Oyun içi alışveriş gerçeği!

Resimlerle: 2013'ün en iyi Android oyunları

Kaynak: www.chip.com.tr