Oyunlardaki "d3dx9_43.dll" Hatasının Çözümü

Teknolojiocomtr
21-02-2021, 17:39   |  #1  
Teknolojiocomtr avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2021

Bir çok oyunda karşımıza çıkan “d3dx9_43.dll” hatası, aslında çok dert edilecek bir hata değil. Fakat neden bu hata ile karşılaşıldığını da anlatarak, bu sorunu çözmenize yardımcı olmak istiyorum.


DLL dosyalarından bazıları “genel” olarak nitelendirilir ve ilgili yazılımın (oyunun) dışında, Windows dosyalarımızın arasında var olurlar.

Bu aslında bir çok yazılım geliştirici için kolaylık sağlasa da, kullanımdan dolayı doğabilecek farklılıklarda (virüs bulaşması, ilgili Windows dosyalarının bozulması, bazı virüs programlarının bu tür dosyaları bir tehdit olarak algılayıp silmesi vb.) bu dosyaların bilgisayarınızda olmaması, ilgili yazılımın (oyunun) çalışmasına engel olabiliyor. Bu durumda  yapmanız gereken şey, yazılımın çalışması için gereken DLL dosyasını uygun yere koymak.

“d3dx9_43.dll” dosyası sizin karşınıza şu hatalar ile gelebilir:


  • “d3dx9_43.dll bulunamadı.”
  • “d3dx9_43.dll dosyası eksik.”
  • “d3dx9_43.dll erişim ihlali.”
  • “d3dx9_43.dll dosyasını kaydedemiyor.”
  • “C:\Windows\System32\d3dx9_43.dll bulunamıyor.”
  • “Mac Format Issue 234 başlatılamadı. Gerekli bir bileşen eksik: d3dx9_43.dll. Lütfen Mac Format Issue 234 programını tekrar yükleyin.”

Bu hata mesajları, “d3dx9_43.dll” ile ilişkili yazılımlar çalışırken program yükleme sırasındaWindows başlatma ve kapatma veya hatta Windows işletim sisteminin yüklenmesi sırasında ortaya çıkabilir.

“d3dx9_43.dll” Hatasının Çözümü
Yapmanız gereken şey çok basit; yazının sonundan indireceğiniz “d3dx9_43.dll” dosyasını RAR’dan çıkararak, “C:\Windows\System32” klasörünün içine atın. Eğer 64 bit işletim sistemi kullanıyorsanız ayrıca “C:\Windows\SysWOW64” klasörüne de dosyanın bir kopyasını atın. Eğer üzerine yazmanız için sizden onay isterse buna izin verin, yani var olan dosyanın üzerine yazın.

Bu işlemlerden sonra sorununuz düzelecektir. Eğer sorununuz hala devam ediyorsa Windows’un “Başlat” menüsüne “Çalıştır” yazın. Açılan yere “CMD” yazın ve “Enter” tuşuna basın. Sonrasında açılan siyah ekrana “regvsr32 dxdx9_43.dll” yazarak “Enter” tuşuna basarsanız sorununuz kesin olarak çözülmüş olacaktır.

İndir: d3dx9_43.dll

Kaynak: