"Oyunun kuralları değişecek"

CHIP Online
15-02-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Detayları sır gibi gizlenen X Phone, tüm cep dünyasını alt üst edebilecek mi? Bu iddiaya göre evet!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/oyu ... egisecek_38683.html

Resimlerle: Sony Xperia Z: İlk bakış!

Google 2011'de Motorola'yı satın aldıktan sonra, iki firmanın birlikte yeni bir telefon üzerinde çalışmakta oldukları söylentileri hemen internet üzerinden yayılmaya başlamıştı. Anlaşılan Motorola X Phone, söylentilere konu olan gizemli telefonun ta kendisi. Avustralya'da hizmet veren servis sağlayıcı Telstra firmasının baş teknoloji sorumlusu Hugh Bradlow, firma çalışanlara hitap ettiği konuşmasında baklayı ağzından kaçırdı: "X Phone gerçek bir kırılmaya yol açacak. Samsung ve Apple'ı baskı altına alacak."


Adını açıklamak istemeyen bir Motorola yetkilisiyse, "Google uzun süredir bu cihaz üzerinde çalışıyor. Cihazda şu an Samsung Galaxy ve Apple iPhone modellerinde bulunmayan yazılım teknolojileri kullanılıyor. Yazılım gerçekten çok güçlü ve Google hizmetlerini daha önce hiç kimsenin yapmadığı şekilde bir araya getiriyor" diyor.


Söylentilerin bu şekilde canlanmasının nedeni, Mayıs ayında yapılacak Google I/O konferansı olabilir: firmanın konferans sırasında büyük bir organizasyonla yeni telefonu tanıtması bekleniyor. Telefonun teknik özellikleri hakkında Google tarafından onaylanmış resmi bir açıklama henüz yok ama söylenene bakılırsa yazılım ve arabirim açısından rakipsiz olacak. Android 5.0 Key Lime Pie işletim sistemine sahip olan X Phone'un 5 inçlik ekranının çok ince bir çerçevesi olacak. Telefon, daha önce Nexus'larda gördüğümüze benzer bir arabirime sahip olacak.

Tüm Konu: "Oyunun kuralları değişecek"

Resimlerle: Sony Xperia Z: İlk bakış!

Kaynak: www.chip.com.tr