Özel araçlar: PC'nizi denetleyin ve koruyun

CHIP Online
22-02-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tehditler hiç durmadan kendini yeniliyor. Peki ama PC'niz bu korku filmine hazır mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Ozel ... -koruyun_11070.html

Tehlikenin farkındayız ve savunmaya geçtik: Saldırganların internette cirit attığı bugünlerde CHIP Online'ın A'dan Z'ye her şeyi sunduğu defansıyla sisteminizi gözden geçirin ve Windows'ta, programlarınızda, tarayıcınızda veya donanımızda olan güvenlik açıklarını kapatın.

Elbette, en tehlikeli virüsleri içeren aylık güvenlik raporlarını dinlemekten daha kolayı var: Web'den gelen yeni tehditler, daha kurnaz zararlılar, her aceminin rahatlıkla virüs oluşturabileceği virüs-üretme-kitleri ve sayısız bilgisayara bulaşan yeni virüsler. Güvenlik firması Sophos güncel raporları baz alarak 11 milyon zararlı çeşidinin bulunduğunu açıkladı. Uzmanlar her beş saniyede bir, zararlıların saldırısına maruz kalarak "virüs dağıtıcısı" haline gelen yeni bir web sitesini keşfediyor. Tüm bu faktörler şu soruyla beraber içinden çıkılmaz bir hale geliyor: PC'niz yeni tehditlere karşı ne kadar iyi korunuyor?

CHIP Online'ın tanıttığı güvenlik araçları ile sisteminizi kolayca denetleyebilir ve güvence altına alabilirsiniz: Araçlarımız her güvenlik açığını ortaya çıkarıyor, hangi durumlarda bir hamle yapmanız gerektiğini gösteriyor ve bilgisayarınızın zarar görebilecek her bölgesini koruyor. Bugünlerde artık virüs tarayıcıları ve güvenlik duvarları yetmediği için güvenlik paketimizin içinde ek olarak rootkit-detektörleri, güncelleştirme araçları, web tarayıcısı püf noktaları ve daha birçok şey var.

Elbette her koruma aracını tek bir arayüz altında toplayan ticari güvenlik setleri de var. Fakat bunların bizim tanıtacağımız ücretsiz araçlar karşısında iki dezavantajı var: Paraya mal oluyorlar ve kısmen de olsa sisteminizi yavaşlatabiliyorlar.

Tüm konu: Özel araçlar: PC'nizi denetleyin ve koruyun


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Anlatılan güvenlik ilkelerinden dikkat etmedikleriniz var mıydı?

osmanefe
22-02-2009, 07:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
Tartışıyoruz: Anlatılan güvenlik ilkelerinden dikkat etmedikleriniz var mıydı?
Hayır

Kal-El
22-02-2009, 14:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Rootkit olayını bu kadar kurcalamıyordum, antivirüs ve Ad-Aware'e bırakıyordum.

Makaledeki programla tarama yaptırdım ancak göze alamadım "Fix" demeyi. Çünkü sonuçlar içerisinde kernel32.dll içerikleri vardı. Geri dönüşü olmayan bir yola girmek istemedim. Sizce Fix demeli miyim?

Onun dışında makaledeki bütün denetlemeleri yaptım ve başarılı sonuçlar aldım. Demek ki bilgisayarım güvenli. :)